На Житомирщині за вирощування льону та гречки можна отримати відшкодування
На Житомирщині за вирощування льону та гречки можна отримати відшкодування

На Житомирщині сільгоспвиробники, які займаються вирощуванням льону та гречки, а також виробництвом органічної продукції, зможуть отримати відшкодування з обласного бюджету. Про це повідомляє Житомирська ОДА.

Рішенням сесії обласної ради від 21 липня затверджено Порядки використання коштів за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки. На 2016 рік виділені та затверджені видатки на цей напрямок у сумі 4,85 млн грн.

Програмою передбачено використання спеціальної бюджетної дотації з обласного бюджету, що спрямовується сільськогосподарським підприємствам на вирощування льону в сумі 2,0 мільйона гривень (із розрахунку 2000 грн на 1 га), спеціальної бюджетної  дотації на вирощування гречки на зерно в сумі 1,8 мільйона гривень (із розрахунку 300 грн на 1 га), на часткове відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції та часткове відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам в обсязі 1,0 мільйон гривень, а також для надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам виділено 0,05 млн грн.

112 суб’єктів господарювання, які займаються вирощуванням гречки, цього року провели посів гречки під урожай на площі 8,9 тис. га.

В 16-ти господарствах області проведено посів льону-довгунцю та льону-кудряшу на площі 3,1 тис. га.

Спільним розпорядженням голів обласної державної адміністрації та обласної ради створено комісії по наданню і використанню субвенції з обласного бюджету, що спрямовуються сільськогосподарським підприємствам на вирощування гречки на зерно, льону та на часткове відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції і часткове відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам.

Найближчим часом буде оприлюднене оголошення про початок прийому заяв та документів від сільгосптоваровиробників. Прийом заяв розпочнеться з дня публікації оголошення та закінчиться не пізніше 5 грудня.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 липня 2017
На Житомирщині планують побудувати льонопереробний завод
Через 5 років у Житомирській області може з’явитися льонопереробний завод. Про це повідомила власниця агрокомпанії «Зоря» Ірина...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...