В Індонезії відкрили виставку EAST FOOD INDONESIA 2016
В Індонезії відкрили виставку EAST FOOD INDONESIA 2016

Делегація українських борошномелів прийняла участь в виставці EAST FOOD INDONESIA та представила стендом продукцію наших виробників. Про це повідомляє на своїй сторінці а facebook екс-заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

«Наш Президент і члени уряду були минулого тижня з важливим government-business форумом тут в Індонезіі, з метою збільшення товарообігу між нашими країнами», - каже вона.

За її словами, Індонезія суттєво зменшила імпорт борошна через розвиток власної промисловості в останні 5 років. Проте, Україна збільшила свою частку в структурі імпорту Індонезії з 5% в 2011 р до 32% в 2015 р. це приблизно 23тис. т борошна. Експорт борошна в Індонезію у за 6 місяців 2016 році року: 9,9 тис.т на сумму $1,8 млн.

«Ми залишилися за ці роки одним з найбільших постачальників (major supplier) пшеничного борошна в цю краіну. Паралельно, ми також суттєво збільшили експорт пшениці. Маємо надію, що розвиток нашого експорту в цю країну буде зростати в продукції із доданою вартістю (борошна), а також за рахунок сировини (пшениці). Індонезія, на відміну від багатьох країн, має низьке ввізне мито: на пшеничне борошно 5%, на борошно інших культур 5,4%, на крупу 5%, соєвий шрот 0%, соняшниковий шрот 2,9%. Тобто, за цей ринок збуту продукції з доданою вартістю варто боротись. Він не має квот або фітосанітарих обмежень», - розповідає екс-заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Рутицька наголошує, що Україна має якісну борошномельну промисловість з добрими традиціями і якісна делегація наших борошномелів прийняла участь в виставці, представила стендом продукцію наших виробників. Відпрацювали велику кількість перемовин та відвідувачів, обговорювали розширення співпраці.

«Ми готові якісно обслуговувати споживачів Індонезіі - hope to serve consumers in Indonesia», - додає вона.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...