Україна приєдналась до Глобального партнерства з біоенергетики
Україна приєдналась до Глобального партнерства з біоенергетики

Українська платформа Global 100% Renewable Energy Ukraine була прийнята в якості спостерігача до Глобального партнерства з біоенергетики (GBEP), стратегічним партнером якого є Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO). Про це повідомив у Києві під час круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості» координатор ФАО зі зв’язків з урядом та донорами в Україні Михайло Малков, повідомляє Укрінформ.

«З великою радістю хочу повідомити про те, що платформа Global 100% Renewable Energy Ukraine була прийнята в якості спостерігача до Глобального партнерства з біоенергетики, й відтепер представлятиме Україну в партнерстві. Це засвідчує визнання потенціалу біоенергетики України, і тепер, завдяки участі Global 100% Renewable Energy Ukraine у GBEP, Україна матиме можливість міжнародної інтеграції для розвитку біоенергетики», – наголосив, вітаючи команду платформи та голову правління організації Олександра Домбровського.

Основними цілями партнерства є організація, координація та імплементація цільових міжнародних досліджень, діяльність з розвитку, комерційна діяльність, пов‘язана з виробництвом, поставками, конверсією та використанням біомаси в енергетиці.

Глобальне партнерство з біоенергетики фокусується на 3 стратегічних сферах: сталий розвиток, зміни клімату та енергетична безпека.

Домбровський зазначив, що участь України в Глобальному партнерстві з біоенергетики особливо важлива з точки зору синергії аграрних інновацій та відновлювальної енергетики, що дасть реальний шанс українському аграрному сектору для скорочення вуглецевого сліду продукції та адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.

Саме ці питання і стали одними з основних під час дискусії на круглому столі, що відбувся 12 березня 2021 у Києві.

Організаторами круглого столу виступили Українська асоціація бізнесу і торгівлі UBTA, ГС Global 100% Renewable Energy Ukraine та Міжнародний інститут менеджменту.

Голова правління Домбровський також відзначив, що це велика честь та водночас відповідальність для платформи бути представником України в GBEP.

Ми вважаємо місію GBEP дуже важливою та поділяємо погляди партнерства щодо того, що подальший розвиток біоенергетики може суттєво вплинути на декарбонізацію, вирішення кліматичних викликів, продовольчу безпеку та сталий розвиток в цілому. Україна має надзвичайний аграрний потенціал та ресурси, саме тому галузь біоенергетики є дуже перспективною», – наголосив він.

Global100% Renewable Energy Ukraine – найбільше громадське об’єднання асоціацій, компаній, експертів та відповідальних політиків разом з громадянським суспільством, основна позиція якого полягає в необхідності 100%-го переходу на відновлювані джерела енергії.

Залучення української платформи до біоенергетичного партнерства глобального масштабу – істотний крок вперед як для Global 100% Renewable Energy Ukraine, так і для галузі біоенергетики України в цілому.

Нагадаємо, що озвучено виклики і можливості для українського агросектору від Європейського зеленого курсу.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

11 січня 2023
Частка біоенергетики в енергетичному балансі України зросла у 3 рази — Гелетуха
За 10 останніх років внесок біоенергетики в енергетичний баланс України збільшився в 3 рази: з 1,4 млн т н.е. у 2010 році до 4,2 млн т н.е. у 2020...
28 травня 2021
На Київщині заклали перший в Україні полігон із енергетичною вербою
А Обухівському районі Київської області на 3-х га вздовж дороги заклали науково-дослідну плантацію з вирощування енергетичної верби. Висаджено 45...
26 квітня 2021
В Україні створили законодавство щодо вирощування енергетичних рослин
Покращити умови вирощування енергетичних рослин як джерела біомаси — ціль законопроектів, які розробило Держенергоефективності спільно з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...