Мінагро підтримує ініціативи Конгресу Фермерів по з/п 2194 та землі постійного користування
Мінагро підтримує ініціативи Конгресу Фермерів по з/п 2194 та землі постійного користування

Міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко обіцяє підтримати ініціативи Всеукраїнського конгресу Фермерів. А саме: допомогти домогтися ухвалення земельної децентралізації (з/п №2194); домогтися права успадковування землі постійного користування та збільшити фінансування Укрдержфонду. Про це повідомив голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник за підсумками зустрічі з чільником аграрного міністерства.

Своєю чергою Слободяник запевнив Лещенка, що Конгрес Фермерів підтримує відновлення Міністерства аграрної політики в тих повноваженнях і функціоналі, який був до злиття з Мінекономіки:

«Ми бачимо, який супротив чиниться процесу відновлення мінагро в колишніх повноваженнях, але сподіваємось за допомогою громадськості не тільки відновити не тільки функціонал, що був у міністерства раніше, а додати в опіку мінагро ще й розвиток села та питання меліорації».

Слободяник розповів, що заплановано також зустріч міністра Лещенка з фермерською спільнотою і представником Держгеокадастру для вирішення питань взаємодії з цим відомством.

Це була конструктивна зустріч і, тільки перша. Попереду багато спільних, позитивних і корисних заходів», – підсумував голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів.

Нагадаємо, що 23 громадські аграрні організації виступають за повноцінне відновлення усіх функцій Міністерства аграрної політики. 

У Верховній Раді провалили у другому читанні законопроєкт №2194 про удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Натомість документ відправили на повторне друге читання. Тобто його будуть переголосовувати.

П’ять авторів законопроекту №2194 про земельну децентралізацію від «Слуги народу» відмовилися за нього голосувати. 

Законопроект 2194 про завершення земельної децентралізації в Україні не підтримав голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Артем Нагаєвський.

Аби уникнути шахрайських схем з продажу переважного права на с/г земельні ділянки парламенту пропонують закріпити його реалізацію лише через аукціон. 

 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 травня 2021
Заступник голови Конгресу Фермерів Семен Кривонос очолив ДІАМ
Заступник голови Всеукраїнського Конгресу Фермерів, чільник юридичного департаменту Семен Кривонос очолив Державну інспекцію архітектури і...
16 лютого 2021
Ліквідація Мінагрополітики – це диверсія проти країни, яка призвела до втрати часу, – Роман Лещенко
Напрацювання агростратегії до 2030 року необхідно розглядати через призму розвитку аграрного сектору попередніх років. Таку думку висловив міністр...
9 лютого 2021
Фермери вимагають продовжити мораторій на держперевірки бізнесу
На фермерів чекають масові перевірки від держорганів. «Листи щастя» про заплановані ревізії у поточному році вже полетіли. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...