Міжнароді експерти прогнозують скорочення світових запасів зерна до п'ятирічного мінімуму
Міжнароді експерти прогнозують скорочення світових запасів зерна до п'ятирічного мінімуму

Загальний обсяг виробництва зернових у світі у 2020/21 МР збільшиться на 23 млн. т до рекордного рівня у 2,21 млрд. т. Про це йдеться у прес-релізі Міжнародної ради по зерну (IGC).

В IGC прогнозують подальше зростання загального споживання зернових до 2216 млн т, через що світові запаси зерна скоротяться до п’ятирічного мінімуму і зменшення запасів кукурудзи до восьмирічного мінімуму.

«Світовий попит та пропозиція на пшеницю у 2021/22 рр. вказує на рекорд виробництва та, незважаючи на більші обсяги споживання, подальше накопичення глобальних запасів», – констатують у Міжнародній раді по зерну.

В IGC очікують, що у 2020/21 маркетинговому році виробництво зерна досягне 408 млн т, продемонструвавши збільшення на 4%.

Також аналітики Міжнародної ради по зерну прогнозують зростання на 6% світового обсягу виробництва сої в 2020/21 рр. за рахунок значно більших урожаях в США.

Згідно «П’ятирічному базовому прогнозу попиту та пропозиції на пшеницю, кукурудзи, рису та сої до 2025/26 року» впродовж 5 років, загальний обсяг виробництва зернових в світі буде послідовно зростати. Це дозволить не тільки не відставати від попиту, а й поступово відновлювати запаси.

Нагадаємо, у 2020 році в Україні зафіксували «кукурудзяний антирекрод».

Повідомлялося, що уряд просять ввести державне регулювання на кукурудзу – відкритий лист уряду та РНБО від трьох асоціацій тваринників. Україну чекає дефіцит кукурудзи: як його уникнути та стримати зростання цін на продукцію тваринництва читайте тут.

Більше про ситуацію на ринку читайте у матеріалі - Ціни на зернові — зростання попиту на українську кукурудзу та перспектива дефіциту на внутрішньому ринку.
 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 лютого 2021
Україна експортувала майже 30 млн т зерна
Обсяг експорту зернових культур з України з початку 2020/21 МР, станом на 5 лютого 2021 року, склав 29,35 млн т, що на 7,6 млн т або 21% менше...
28 січня 2021
Експерти спланували ріст виробництва зерна на 23 млн т у наступні 5 років
Виробництво зерна в наступні п’ять років буде досягати рекордних показників, йдучи в ногу з попитом, але залишаючи мало можливостей для...
26 січня 2021
В Україні узгодили граничний обсяг експорту кукурудзи на 2020/2021 МР
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та учасники зернового ринку дійшли згоди щодо визначення граничних...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...