Вплив держави на приватизовані підприємства залежатиме від умов продажу
Вплив держави на приватизовані підприємства залежатиме від умов продажу

Надалі вплив держави на приватизовані підприємства залежить від умов продажу, прописаних у договорі. Про це повідомив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко. 

На його думку, будь-яка інвестиція повинна бути врахована в документах і супроводжуватися жорсткими умовами.

"Повинні бути закладені критерії, поставлені умови, за дотриманням яких має стежити держава. Якщо вони не виконуються, потрібно розірвати контракт (з інвестором). Як було з" Запоріжсталлю ", - нагадав експерт.

Він підкреслив, що за дотриманням умов контактів ніхто не стежить, хоча вони і прописуються.

"В результаті маємо неефективне використання підприємств. Вони (інвестори - ред.) Просто використовують старі ресурси, а нічого не вкладають нового вже не оновлюють інфраструктуру, а це принциповий момент. Без цього нічого не буде - витрати ростуть, їх перекладають на тариф .. . ", - пояснив Сергієнко.

За його словами, тарифи підприємства повинні бути такими, які б змусили власника працювати ефективно і оновлювати обладнання.

Він підкреслив, що "вплив держави на інвестора залежить від умов продажу".

"Якщо в договорі прописано, що держава зберігає контроль за виконанням інвестиційних договорів, це абсолютно інше. У будь-якій країні, незалежно від власника - свій чи чужий, якщо це монопольне підприємство, держава його контролює", - пояснив експерт.

ГолосUA

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...