Голова Держгеокадастру: до дачі хабаря причетні колишні керівники Держгеокадастру
Голова Держгеокадастру: до дачі хабаря причетні колишні керівники Держгеокадастру

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко розкрив деталі спроби дати йому хабаря в розмірі $170 тис. за участю людей з команди колишнього керівника Держгеокадастру. Про це він сьогодні розповів на прес-конференції у Києві.

Нагадаємо, що 9 грудня 2020 року ЗМІ повідомило про упіймання НАБУ «на гарячому» в.о. начальника Хмельницького Держгеокадастру та радника екс-голови Держгеокадастру Максима Мартинюка.

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко уточнив, що певний громадянин, який був радником одним колишнього голови Держгеокадастру представився уповноваженим і запропонував вирішити питання прискорення інвентаризації фірмами, які виграли тендери на проведення інвентаризації в регіонах.

За словами Лещенка, ця людина повідомила, що контролює весь процес і може допомогти у відповідній роботі за умови та сприяння попередніх керівників Держгеокадастру. Лещенко нагадав, що на момент його приходу у Держгеокадастр угоди з компаніями по проведенню інвентаризації уже були укладені попереднім керівництвом Держгеокадастру, тому він з ними мав працювати.

Був постійно заручником, що така інвентаризація не виконувалася і саботувалась. Як голова кадастру я визначив, що до 23 вересня має бути завершена інвентаризація. Приватні компанії, які виграли тендери, публічно зобов’язалися виконати це, але не виконувалася. При цьому обсяг інвентаризації був нікчемно малий. Мене як голову Держгеокадастру поставили перед фактом, що невиконання плану інвентаризації мати негативні наслідки персонально для мене», – заявив він.

У відповідь на такі умови ще восени він звернувся до НАБУ і розпочався процес документації факту спроби дачі хабаря.

Першу частину хабаря задокументували ще у листопаді 2020 року», – уточнив Лешенко.

Щодо конкретних прізвищ затриманих, то Роман Лещенко відповів так:

В умовах таємниці слідства я не маю права оголошувати прізвище та по батькові цих осіб. Вони досить відомі та значимі і вони постійно перебували у системі влади та місцевого самоврядування і вони мали безпосереднє відношення до структури органів Держгеокадастру. Сьогодні двом особам було повідомлено про підозру про спробу дачі хабаря голові Держгнокадастру».

Голова Держгеокадастру також наголосив на тому, що в рамках роботи з правоохоронцями сьогодні відбувся ще один факт фіксації правопорушень високопосадовців.

Сьогодні в рамках співпраці з міністерством внутрішніх справ по одній із вищих посадових осіб в НААН – й підозру вручили», – каже він.

Нагадаємо, що сьогодні правоохоронці  вручили підозру президенту Національної академії аграрних наук Ярославу Гадзалу через елітний позашляховик, який він отримав в якості «подяки».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 грудня 2020
У Держгеокадастрі розповіли, як змінити цільове призначення земельної ділянки
Вносити відомості про зміну цільового призначення земельної ділянки до ДЗК слід лише після затвердження відповідного проекту землеустрою. Про це...
9 грудня 2020
НАБУ впіймало на хабарі в.о. начальника Хмельницького Держгеокадастру та радника екс-голови Держгеокадастру
НАБУ затримала в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Ю.К. на спробі дати хабаря голові Держгеокадастру за...
19 листопада 2020
НАБУ завадили провести операцію із затриманням на хабарі нардепа Павла Халімона – заява
Операція НАБУ щодо арешту на хабарі Слуги народу Павла Халимона провалена після звернення детективів за санкцією на арешт, заявив на своїй сторінці у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...