НАБУ завадили провести операцію із затриманням на хабарі нардепа Павла Халімона – заява
НАБУ завадили провести операцію із затриманням на хабарі нардепа Павла Халімона – заява

Операція НАБУ щодо арешту на хабарі Слуги народу Павла Халимона провалена після звернення детективів за санкцією на арешт, заявив на своїй сторінці у ФБ журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, відразу після звернення за санкцією на арешт, підозрюваний нардеп отримав сигнал і перестав брати трубку, операція провалена: «Привіт, особистий контроль президента і довічне ув'язнення для корупціонерів», – пише Бутусов.

Операція НАБУ щодо арешту на хабарі Слуги народу Павла Халимона провалена після звернення детективів за санкцією на арешт – чому Халімона досі ніяк не покарано і в чию кишеню пішли $5 млн за урожай від оренди держпідприємства?», – задає питання Бутусов.

Нагадаємо, нардепа від «Слуги народу» Павла Халімона звинувачують у причетності до рейдерства та крадіжки врожаю на Чернігівщині. Головним фігурантом рейдерства називають нардепа Павла Халімона, з яким власник аграрного підприємства зустрічався декілька разів.

«Ми зустрічалися разом — Халімон і Селютін, вони озвучили свої умови, що забрати врожай можна буде лише за 40 млн грн і далі працювати 50/50. Ми живемо не в якомусь бандитському світі, у нас є закон, є Конституція, і умови співпраці мають бути договірні. Всі ці «понятія», які запропонував мені народний депутат, не підходять», – заявив власник підприємства Олег Дмитренко.

У відповідь Халімон звинуватив колишнього нардепа Олега Дмитренка у махінаціях з урожаєм та наданням його товариством завищених послуг держпідприємству. За словами нардепа, якби він не втрутився вчасно, то дослідне господарство спіткало б банкрутство.

Павло Халімон розповів, що у колишнього нардепа Олега Дмитренка було декілька держпідприємств по всій Україні, на яких він призначив своїх директорів. Ці підприємства знаходяться на балансі Національної академії аграрних наук.

«Що вони робили? Вони призначали своїх директорів, потім надавали їм фінансову допомогу, підписували договори на надання послуг і забирали ці кошти назад як незавершене виробництво, – пояснює нардеп від «Слуги народу». – Також надавались послуги з посіву, внесення добрив, засобів захисту рослин та збиранню врожаю. Ці послуги надавались за завищеними цінами, а насіння і вирощений врожай купували за заниженими».

За словами Павла Халімона, внаслідок такої роботи на підприємствах Сумської, Херсонської, Запорізької та Чернігівської областей утворились суттєві заборгованості.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 березня 2021
ДБР затримало посадовця Держпродспоживслужби на Одещині
ТУ ДБР у м. Миколаєві викрило посадовця Держпродспоживслужби в Одеській області, до повноважень якого входить забезпечення контролю за виконанням...
10 грудня 2020
Голова Держгеокадастру: до дачі хабаря причетні колишні керівники Держгеокадастру
Голова Держгеокадастру Роман Лещенко розкрив деталі спроби дати йому хабаря в розмірі $170 тис. за участю людей з команди колишнього керівника...
24 вересня 2020
Нардеп від «Слуги народу» Павло Халімон відреагував на звинувачення у спробі рейдерства
Заступник голови аграрного комітету в парламенті Павло Халімон прокоментував рейдерський скандал за своєї участі. Про це він розповів в інтерв'ю...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...