Суд затвердив план досудової санації ХТЗ
Суд затвердив план досудової санації ХТЗ

Господарський суд Харківської області задовольнив клопотання ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) про затвердження плану санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Затвердити план санації публічного акціонерного товариства" Харківський тракторний завод ім. С.Орджонікідзе "до порушення провадження у справі про банкрутство, схвалений рішенням загальних зборів кредиторів, яке оформлено протоколом №1 від 09.06.2016р, Строком на 12 місяців", - йдеться в ухвалі судді Володимира Яризько, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень .

Суд також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів ХТЗ.

"Мораторій поширюється на вимоги кредиторів, що виникли до затвердження плану санації", - наголошується в ухвалі суду.

Крім того, суд частково задовольнив клопотання ХТЗ про зняття арешту з майна боржника.

Як повідомлялося, на початку травня 2016-го ХТЗ заявив про проведені представниками Служби безпеки України (СБУ) обшуках на підприємстві, в ході яких було вилучено фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена.

За результатами зборів кредиторів ПАТ "ХТЗ" 9 червня 2016 року було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства, також схвалений план її проведення.

В даний час тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 році тоді ще державному ХТЗ.

Завод випускає малі трактора потужністю 35 л / с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 л / с.

Згідно фінзвіту підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку роком раніше, чистий дохід скоротився на 24%, до 513,3 млн грн.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 серпня 2016
ХТЗ почав підготовку до запуску виробництва
Керівництво Харківського тракторного заводу готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації. Про це повідомляється на сайті ХТЗ. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...