ДПЗКУ розпочинає осінню програму закупівель зерна врожаю 2021 року
ДПЗКУ розпочинає осінню програму закупівель зерна врожаю 2021 року

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» розпочинає осінню програму закупівель зерна врожаю 2021 року. Про це повідомляє прес-служба оператора зернового ринку.

АТ «ДПЗКУ» проводить закупку наступних культур: пшениця 3 класу, ячмінь 3 класу, жито 1 та 2 класів, кукурудза 3 класу. Мінімальна закупівельна партія – 100 т.

Серед переваг співпраці з АТ «ДПЗКУ» – швидке прийняття рішення та дистанційне укладання договору. Агровиробники мають подати заявку на участь у програмі закупівель до регіональних відділень корпорації.

Для участі в осінній програмі виробники повинні мати досвід вирощування с/г культур від 2-х років. АТ «ДПЗКУ» обов’язково проводить оцінку фінансового стану потенційного постачальника та посівних площ, за результатами якої приймається рішення про укладання договору. При прийнятті рішення враховується фінансова стабільність, позитивна кредитна історія та надійна ділова репутація агровиробника, а також висновки страхових експертів щодо стану посівів зернових.

Також обов’язковими умовами укладання договору є страхування посівів майбутнього врожаю, який передається в заставу, та оформлення Товарної аграрної розписки (або Договору застави за рішенням АТ «ДПЗКУ») з метою мінімізації ризиків, пов’язаних з неналежним виконанням договорів.

Після підписання всіх необхідних договорів та надання документів, попередня оплата складатиме 3 600 гривень з урахуванням ПДВ за одну тонну законтрактованого зерна. Відсоткова ставка за користування коштами становить від 9,5% до 13% річних в гривні. За програмою лояльності постійні клієнти можуть отримати додаткову знижку 0,5% до базової відсоткової ставки. Остаточний розрахунок за ринковими цінами після поставки зерна.

Контакти регіональних відділів АТ «ДПЗКУ» можна переглянути за посиланням.

Більш детально з умовами участі в Осінній програмі та типовими формами договорів поставки зерна майбутнього врожаю можна ознайомитись за посиланням.

Детальна інформація за посиланням – https://www.pzcu.gov.ua/activity/zakupivelni-programy/

Додаткові питання можна поставити, звернувшись до регіональних відділів, за тел.: (044) 206 15 71, або за адресою forward@pzcu.gov.ua.

Нагадаємо, заплановані перемовини між українською стороною та Китаєм щодо кредитного контракту ДПЗКУ.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 січня 2021
Україна ледь не пропустила терміни оскарження рішення GAFTA по виплаті ДПЗКУ $ 62 млн Китаю
Україна в кінці грудня 2020 року ледь не спізнилася з подачею апеляції щодо рішення суду GAFTA  у справі про виплату ДПЗКУ $62 млн за умовою...
11 листопада 2020
Контроль за ДПЗКУ можуть віддати «Батьківщині» в обмін на голосування за бюджет – джерело
ДПЗКУ може стати розмінною монетою через голосування за бюджет 2021 року: внутрішній розкол у партії «Слуга народу» підштовхує лідерів до...
31 жовтня 2020
ДПЗКУ назвав кроки на підтримку сільгоспвиробників у кризовий період
ДПЗКУ назвав кроки на підтримку сільгоспвиробників у кризовий період. Серед заходів – запровадження пільгового зберігання зерна пізніх...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...