У Києві відбувається українсько-казахстанський інвестиційний форум
У Києві відбувається українсько-казахстанський інвестиційний форум

Сьогодні, 15 жовтня, у Торгово-промисловій палати України триває українсько-казахстанський інвестиційний форум. Про це повідомляє сайт Торгово-промисловій палати України. 

«Для цього в столицю України прибуде казахстанська делегація з числа керівного складу МЗС РК, Національної компанії «Kazakh Invest», Міжнародного фінансового центру «Астана» та інших квазідержавних структур Казахстану. В рамках заходу буде проведена презентація інвестиційного клімату Казахстану (створених преференційних умов для іноземних інвесторів, законодавчі основи гарантій безпеки інвестицій, форми держпідтримки в різних галузях економіки тощо) і можливостей Міжнародного фінансового центру «Астана» —, ідеться у повідомленні.

Очільник Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков розповів, що товарообіг між Україною і Казахстаном виріс на 13,4% за 6 місяців 2020 року, передає Latifundist.com.

Казахстан є найактивнішим із взаємодії з Торгово-промислової Палатою України. З точки зору нашої організації, ми приділяємо велику увагу розвитку відносин на рівні підприємців між двома країнами. За останній час були створені і Торговий Дім, і Українсько-Казахстанський ділова рада. Це все дає позитивний поштовх, ми бачимо, що навіть в цей непростий час зростає товарообіг між нашими країнами і за 6 місяців 2020 року він зріс на 13,4% », – зазначив Геннадій Чижиков.

За його словами, Україна і Казахстан добре знають один одного, але обидві сторони змінюються дуже динамічно і завдання Торгово-промислової Палати України — відродити новий інтерес між Україною і Казахстаном.

Це не тільки з точки зору енергетичних сфер або агропромислового комплексу, а й машинобудування, автотранспорту, науки, нових технологій. Говорячи про майбутнє, ми розуміємо, що можливості у нас величезні, але є певні труднощі, це питання пов'язані з транспортом і логістикою. Я розумію, що це стосується підприємців двох країн. Ми повинні прийняти зусилля, щоб ці питання зробити більш комфортними для бізнесменів », — вважає Геннадій Чижиков», – зазначив Геннадій Чижиков.

За його словами, Україна і Казахстан добре знають один одного, але обидві сторони змінюються дуже динамічно, тож завдання Торгово-промислової палати України – відродити новий інтерес між Україною і Казахстаном.

Планується обговорення найбільш перспективних напрямків співпраці між Казахстаном і Україною. Учасникам Форуму буде представлена можливість обговорити конкретні питання взаємодії, отримати вичерпні відповіді на питання, що цікавлять, налагодити контакти з казахстанськими представниками і так далі.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Україну завалюють казахською гречкою, тому що казахські виробники крупи мають конкурентну фору перед українськими, що здешевлює їм сировину на 20%.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 березня 2021
Україна допоможе Казахстану із сертифікацією агропродукції для експорту в ЄС
Україна готова допомагати із сертифікацією товарів, що постачатимуться із Казахстану до Європейського Союзу. Про це заявив на Першому спільному...
25 лютого 2021
Казахстан та Україна співпрацюватимуть у сфері сільського господарства
24 лютого посол Казахстану в Україні Дархан Калетаєв обговорив з міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенко питання подальшого...
16 жовтня 2020
Україна й Казахстан домовилися залучати інвестиції в агросектор, – МЗС  
Україна та Казахстан домовилися про 5 ключових напрямів співпраці в інвестиційній сфері, серед них – агросектор. Про це після...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...