Названо області, у яких запрацює аграрний реєстр із 2 вересня 2020 року
Названо області, у яких запрацює аграрний реєстр із 2 вересня 2020 року

2 вересня аграрний реєстр запрацює у 17 громадах на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Про це повідомила прес-служба МЕРТ.

Зазначається, що друга фаза тестування аграрного реєстру проводитиметься в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), відібраних за конкурсом. Пілотний проєкт охопить 53 ОТГ у всіх областях України.

Зокрема, 2 вересня аграрний реєстр запрацює в 17 громадах на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

З 16 вересня до реєстру приєднаються 36 громад на території Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

У міністерстві зазначають, що зареєструватися в аграрному реєстрі онлайн вже зараз може будь-який український фермер.

Що таке аграрний Реєстр:

  • 31 січня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запустило в пілотному режимі Державний аграрний реєстр для оперативної взаємодії агровиробників з органами державної влади.
  • Реєстр дозволить фермерам відстежувати інформацію про себе і виправляти помилки в чотирьох реєстрах: державному земельному кадастрі, реєстрі юридичних і фізичних осіб, реєстрі прав і реєстрі тварин.
  • Пілотний проєкт спочатку реалізувався в шести областях: Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській та Миколаївській.
  • Станом на 13 лютого 2020 року аграрним реєстром вже почали користуватися перші 200 фермерів.

Нагадаємо, що в Україні понад мільйон незареєстрованих малих фермерських господарств.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 лютого 2021
Названо нардепів аграрного комітету, які не голосували за закон про функціонування Державного аграрного реєстру
Із 30 членів аграрного комітету за закон 985-ІХ Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо...
2 грудня 2020
Президент підписав закон щодо функціонування Державного аграрного реєстру
Володимир Зеленський, президент України, підписав закон № 985-IX щодо функціонування Державного аграрного реєстру та вдосконалення державної...
3 квітня 2020
У парламенті пропонують створити аграрний реєстр і розширити пул держпідтримки АПК
Депутати Верховної Ради пропонують створити єдиний аграрний реєстр та розширити напрями підтримки сектору. Відповідний законопроєкт № 3295...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...