Два підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам
Два підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам

Два підприємства агроіндустріального холдингу МХП – «МХП FOOD TRADING» і «Катеринопільський елеватор» – пройшли добровільну сертифікацію в торгівлі, що підтверджує відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Екологічну орієнтованість вимагають споживачі, які симпатизують соціально активним компаніям і брендам, котрі виявляють турботу про природу й навколишнє середовище. Оскільки МХП є такою компанією, ми не змінюємо традицій і надалі добровільно проходимо сертифікацію», – вказали в компанії.

Згідно з повідомленням, попри ускладнюючий фактор карантину, сертифікація в цьому році для МХП розділилася на два етапи: робота аудитора з документами по електронній пошті та в телефонному режимі, і тільки потім – сам виїзд на сертифікаційні аудити.

Серед головних плюсів добровільної сертифікації – фактичне підтвердження соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством.

Під час проходження аудиту на відповідність вимогам стандарту ISCC EU, аудитори міжнародної компанії Bureau Veritas оцінюють весь виробничо-логістичний цикл із точки зору належного зберігання та внесення добрив постачальниками сировини, дбайливого використання і захисту земельних і водних ресурсів, контролю і оцінки викидів парникових газів, які утворюються як у процесі вирощування зернових і олійних культур, так і в процесі їхньої переробки і транспортування.

Компанії-власники такого сертифіката надають методологічну підтримку своїм незалежним постачальникам, щоб вони могли підтвердити міжнародним аудиторам свою повну прозорість і відповідність світовим практикам ведення бізнесу.

Якщо врахувати, що в кожної іноземної великої компанії-виробника десятки, а може й сотні підрядників, така сертифікація стає потужним каталізатором модернізації технологій, процесів і процедур агрогосподарств у всьому ланцюжку поставок. Крім того, такий жорсткий аудит стає мотивацією до прозорості бізнес-діяльності господарств і підприємств середнього та малого масштабу, адже «сірий» агробізнес загрожує не тільки збитками бюджету, а й іміджевими (і, як наслідок, фінансовими) ризиками великим глобальним операторам, – відзначили в МХП.

Особливо це важливо, наголосили в прес-службі, для великих міжнародних виробників у таких «репутаційно чутливих» галузях, як переробка аграрної продукції і виробництво продуктів харчування.

Тут питання екологічного характеру і якості нерозривно пов'язані, – вважають в агрохолдингу.

Нагадаємо, що дві птахофабрики МХП підтвердили статус виробника без застосування антибіотиків.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 березня 2021
В Україні треба заборонити трансжири і не тільки, — Шмигаль
Уряд підтримуватиме запровадження сучасного законодавства щодо покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських стандартів у цій...
8 грудня 2020
В бюджеті України на 2021 рік кошти на імплементацію Європейської зеленої угоди (EU Green Deal) не закладені
В бюджеті України на 2021 рік кошти на імплементацію Європейської зеленої угоди (EU Green Deal) не закладені, повідомила Леся Василенко, депутат...
5 грудня 2020
МХП готується до модифікації виробництва в рамках Європейської зеленої угоди – Green Deal
МХП глобально аналізує всі види виробничих процесів компанії та фундаментально підходить до модернізації виробничих потужностей. Це і питання...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...