Україна претендує на звання гаранта продовольчої безпеки світу, – Кулеба
Україна претендує на звання гаранта продовольчої безпеки світу, – Кулеба

Україна, як бренд, зарекомендувала себе на закордонному ринку у сферах IT-послуг та сільського господарства. Аграрний експорт в умовах пандемії, коли у світі спостерігається порушення постачання, Україну робить впізнаваною, як світового гаранта продовольчої безпеки. Про це повідомили міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє прес-служба МЗС.

Заява прозвучала під час зустрічі міністра з представниками українського бізнесу в Туреччині.

На зустрічі підіймалися питання щодо труднощів, з якими стикаються українські підприємці за кордоном. Зокрема йшлося про розвиток взаємовигідної торгівлі та інвестиції з іноземними державами, просування українських виробників на міжнародному ринку, а також захист законних прав та інтересів українського бізнесу за кордоном. Кулеба закликав представників бізнесу в Туреччині об'єднатися між собою для посилення позицій у питаннях, коли спостерігаються порушення прав українських бізнесменів за кордоном.

В ході бесіди з бізнесменами також було зазначено, що оновлені Угоди про уникнення подвійного оподаткування та взаємного сприяння та захисту інвестицій, підписані три роки тому, поліпшили умови діяльності українських підприємств. Кулеба також повідомив, що сприяти вітчизняному бізнесу, що здійснює діяльність в інших країнах, буде оновлена Рада експортерів та інвесторів при МЗС України.

Моє завдання — побудувати систему МЗС, яка чітко працює і допомагає бізнесу та інвесторам. Я закликаю вас активніше користуватися можливостями, які пропонує формат Ради експортерів та інвесторів при МЗС, — зазначив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко та основні стейкхолдери зернового ринку підписали Меморандум про узгодження позицій на ринку зерна на 2020/2021 маркетинговий рік.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 липня 2020
В уряді переглянуть принципи формування продовольчої безпеки
В Україні хочуть переглянути принципи формування продуктової безпеки і використовувати балансувальні обсяги продуктів, як у Європі. Про це в ефірі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...