Агрохолдинг МХП презентував програму для фермерів «Органічний гектар»
Агрохолдинг МХП презентував програму для фермерів «Органічний гектар»

Агрохолдинг МХП разом із партнерами провели практичний семінар «Відновлення родючості ґрунтів & органічні добрива». У його межах презентували новий проєкт МХП «Органічний гектар». Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

«Для досягнення стратегічних цілей України – відновлення родючості українських ґрунтів та потужного виходу на глобальний ринок органічної продукції, -  необхідно зробити перший крок. Тому МХП оголошує про початок проєкту «Органічний гектар» для фермерів», — зазначив на семінарі керівник відділу екоінновацій МХП Дмитро Мельник.

За його словами, дану ініціативу МХП реалізовує на базі біогазового комплексу «Біогаз Ладижин» у межах програми «Відновлення родючості українських ґрунтів». МХП пропонує пілотне внесення рідких органічних добрив для сусідніх фермерів, а також дає можливість скористатися твердими органічними добривами іншим сільськогосподарським підприємствам Вінницької області. В обмін на ефективні біодобрива, в свою чергу, фермери надають солому зі своїх угідь.

Підкреслюю, що багато фермерів не знають, що робити з соломою після збору врожаю, а МХП може її використати на своєму біогазовому комплексі. Ми очікуємо позитивний результат у вигляді поступового відновлення родючості ґрунтів та збільшення урожаю у фермерів. Це унікальний взаємовигідний проєкт, що повністю відповідає принципам сталого розвитку та моделі циркулярної економіки. Ми показуємо, що МХП – це надійний партнер, який ефективно взаємодіє з малим та середнім агробізнесом», — додав Мельник.

Довідка: 18 червня компанія МХП разом із партнерами провели практичний семінар «Відновлення родючості ґрунтів & органічні добрива». Крім МХП, організаторами заходу виступили Програма ЄБРР та GEF «Україна: Сталі інновації у ланцюжку створення вартості в біоенергетиці», Біоенергетична Асоціація України, платформа «Global 100% RE Ukraine», ГС «Об’єднана асоціація фермерів України» та компанія БТУ-Центр.

Нагадаємо, у МХП розповіли про впровадження моделі зеленої енергетики на власному досвіді.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 серпня 2020
Названо ТОП-10 країн-імпортерів української органічної продукції
Найбільшими країнами-імпортерами української органічної продукції є Нідерланди, США та Велика Британія. Про це ідеться у статті на АgroРolit.com. ...
13 липня 2020
В Україні створили перший органічний експортний альянс
ГС «Органічна Україна» за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у партнерстві з «Офісом з...
12 липня 2020
Два підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам
Два підприємства агроіндустріального холдингу МХП – «МХП FOOD TRADING» і «Катеринопільський елеватор» – пройшли...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...