Українським фермерам обіцяють пільгові умови придбання сільгоспземлі
Українським фермерам обіцяють пільгові умови придбання сільгоспземлі

Українські фермери отримають пільгові умови придбання сільськогосподарської землі. Про це повідомила прес-служба Офісу президнета.

«Зокрема, ті, хто має господарство на землях державної власності, переданих їм у постійне користування, матимуть змогу придбати цю землю у безвідсоткову розстрочку на 10 років», — йдеться у повідомленні.

В Офісі президента зазначають, що органам місцевого самоврядування буде повернуто повноваження з управління землями місцевих громад за межами населених пунктів, яких вони були позбавлені з 1 січня 2002 року.

Земельна реформа надаватиме переваги національному малому та середньому агровиробнику. Передбачено заснування Фонду гарантування кредитів малим фермерам та Фонду розвитку сільських територій. Також буде створено національну інфраструктуру геопросторових даних, будуть заповнені «білі плями» у кадастрі», — йдеться в повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський наголосив з нагоди Дня фермера, що без земельної реформи в України не буде шансу знову стати житницею Європи.

Цьогоріч парламент ухвалив, а я підписав низку законів, які впорядковують обіг землі, роблять його прозорим, справедливим та ефективним. Розвиток фермерства надзвичайно важливий для української економіки», — зазначив він.

У рамках розпочатої реформи у 2020 році на підтримку українських сільгоспвиробників держава виділила 4 млрд грн, буде максимально спрощено шлях коштів від бюджету до невеликого фермера.

Не потрібно буде бігати по інстанціях, збирати довідки, усувати помилки у землевпорядній документації. Достатньо просто зареєструватися в системі Аграрного реєстру, щоб отримати допомогу за програмами, визначеними урядом», — зазначають в Офісі президента.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ про День фермера.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 червня 2020
Уряд затвердив порядок держпідтримки для фермерів та кооператирів на цей рік
Кабінет міністрів ухвалив постанову № 447 Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової...
19 червня 2020
В Україні з липня діятимуть нові правила поновлення договору оренди землі
В Україні запровадили поетапне введення в дію закону, що спрямований на встановлення дієвих запобіжників щодо захисту майнових прав власників і...
18 червня 2020
Зеленський підписав указ про День фермера
Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначання Дня фермера в Україні 19 червня щорічно. Про це повідомляє AgroPolit.com. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...