Названо 5 основних змін, які передбачає законопроєкт №3318 про ветеринарну медицину
Названо 5 основних змін, які передбачає законопроєкт №3318 про ветеринарну медицину

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3318 про ветеринарну медицину та благополуччя тварин. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

«Підтримка парламентом цього проекту закону є важливим кроком у реформуванні галузі ветеринарної медицини в Україні, регулювання якої не оновлювалася майже 25 років. Вже давно потрібно прибрати зайві бюрократичні процедури, осучаснити їх і перевести у електронний формат, а також надати більше можливостей для розвитку бізнесу у цій галузі. Це загальноєвропейська практика, яка впроваджується в Україні», — прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко.

Основні зміни, які передбачає законопроект:

  • Зменшення кількості дозвільних документів у галузі ветмедицини з п’яти до трьох. Можливість видавати такі документи отримають ліцензовані ветеринарні лікарі.
  • Істотне скорочення строків видачі таких документів – у 30 разів (з одного місяця до одного дня).
  • Можливість видачі ветеринарних документів і ветеринарних рецептів в електронній формі.
  • Створення бази даних ветеринарного фармакологічного нагляду. Це система, яка дозволить оперативно реагувати на загрози, пов’язані із застосуванням ветеринарних лікарських засобів та вчасно вживати відповідні заходи.
  • Уніфікацію правил здійснення державного контролю по всьому харчовому ланцюгу. Це забезпечить іншу якість відносин між бізнесом і державою.

Ці та інші зміни сприятимуть посиленню захисту здоров’я та благополуччя тварин, підвищенню відповідальності за порушення законодавства у сфері ветеринарної медицини, створенню кращих умов господарювання в галузі тваринництва, розвитку приватної ветеринарної медицини на селі, міжнародної торгівлі, виробництва ветеринарних препаратів тощо.

Нагадаємо, основна мета законопроєкту №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»  – наближення нашого законодавства до актів ЄС і впровадження в Україні світових стандартів, які регулюють питання здоров’я і благополуччя тварин.

Детальніше про законопроект читайте у інтерв'ю з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Сергієм Глущенко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 жовтня 2020
Аграрний комітет розпочав розгляд законопроєкту про ветеринарну медицину
Вчора, 7 жовтня, на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики розпочали розгляд пропозицій і поправок до прийнятого в першому...
17 липня 2020
Аграрний комітет підтримав законопроєкт щодо стабілізації ринку кормів в Україні
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проєкт...
29 червня 2020
Названо основних імпортерів українського меду у 2020 році
З січня по травень 2020 року основними країнами-імпортерами українського меду у 2020 році стали Німеччина, Польща і Бельгія. Про це свідчать...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...