Назвали якісне українське морозиво, – дослідження
Назвали якісне українське морозиво, – дослідження

Провідні вітчизняні підприємства, члени Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» (АУПМ і ЗП), п'ятий рік поспіль провели добровільне тестування їхнього морозива і напівфабрикатів у межах програми контролю якості харчових продуктів. Про це повідомила прес-служба асоціації.

За цей час у лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандартметрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива і близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів, йдеться у повідомленні асоціації.

«Під час останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво «Крем-пломбір» у вафельному стаканчику (АТ« Житомирський маслозавод »), морозиво пломбір 12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчику (ТОВ «Хладопром»), морозиво пломбір «Стакан Велетень» у вафельному стаканчику з кондитерською глазур'ю (ТОВ «Ласунка»), морозиво «100% морозиво» (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво «Super puper» із комбінованим складом сировини з какао в вафельному стаканчику (ТОВ «Ласунка»), морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем «Згущене молоко» ТМ «Розумний Вибір» (ПГО АПВТ «Фірма «Ласка»), морозиво з комбінованим складом сировини з вишневим наповнювачем ТМ «Розумний Вибір» (ПГО АПВТ фірма «Ласка» ) і морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» (ТОВ «Хладопром»)», – відзначають експерти.

На цей раз фірма «Ласка» була представлена ​​в тестуванні також замороженими напівфабрикатами — пельменями «Манюня» з м'ясом індички і кролика.

Традиційно відібрані зразки передали для досліджень в ДП« Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів».

Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.

Результати цьогорічного тестування, як і в попередні рази, порадували, адже фахівці центру знову дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ», – підсумували в асоціації.

Нагадаємо, що оприлюднено результати лабораторної перевірки 29 зразків меду, відібраних групами експертів на ринках, ярмарках і в супермаркетах в межах проєкту «СТОП Фальсифікат». 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 березня 2021
Мінекономіки затвердило настанови для виробників морозива
Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу...
18 грудня 2019
Виплату держпідтримки фермерам та тваринникам можуть заморозити до кінця 2019 року через позов ВАР до суду
Виплати держпідтримки аграріям за двома державними програмами (по тваринництву та фермера) до кінця року можуть зупинитися через рішення суду за...
4 липня 2019
Українських виробників морозива та напівфабрикатів протестували
У рамках програми контролю якості харчових продуктів у травні-червні 2019 року відбулося добровільне тестування морозива та заморожених...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...