Раді рекомендують ухвалити за основу законопроєкт про Держагрореєстр
Раді рекомендують ухвалити за основу законопроєкт про Держагрореєстр

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкт №3295 щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законопроекту №3295 є удосконалення функціонування системи державної підтримки сільського господарства, усунення адміністративних перепон та витрат для сільськогосподарських товаровиробників при отриманні державної допомоги.

Для цього пропонується, зокрема, доповнити Закон «Про державну підтримку сільського господарства України» визначенням термінів «виробники сільськогосподарської продукції», «сільськогосподарська діяльність», «сільськогосподарський товаровиробник» тощо.

Водночас пропонується передбачити засади функціонування Державного аграрного реєстру як державної автоматизованої інформаційної системи збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та визначити принципи державної підтримки сільського господарства.

Із закону виключаються положення щодо державної аграрної інтервенції, державного регулювання цін на окремі види сільськогосподарської продукції, державних заставних закупівель зерна, – зазначили автори законопроекту.

Комітет відзначив, що при підготовці до другого читання необхідно узгодити положення документа з іншими структурними частинами законопроєкту та/або положеннями законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні.

Автори законопроекту: Степан Чернявський, Артем Чорноморов, Марина Нікітіна, Тетяна Грищенко, Ігор Колихаєв, Олександр Гайду.

Нагадаємо, що після провалу голосування за законопроекти №3205 та №3205-1 про Фонд часткового гарантування кредитів, складається стійке враження, що Україні малі фермери не портрібні, вважає економіний експерт Олег Нів’євський.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 червня 2020
Імпорт фуа-гра пропонують заборонити
У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №3580 «Про зовнішньоекономічну діяльність» щодо заборони імпорту фуа-гра щодо...
19 травня 2020
Цього тижня Рада голосуватиме за 4 аграрних законопроєкти
Цього тижня на засіданні Верховної Ради України буде розглянуто 4 аграрних законопроєкти. Про це свідчать дані розкладу пленарних засідань на...
7 травня 2020
У Раді зареєстрували законопроект щодо заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3442 про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...