Аграрії об'єдналися для онлайн-продажу овочів під час карантину
Аграрії об'єдналися для онлайн-продажу овочів під час карантину

5 фермерів із Херсонщини об'єдналися під час карантину, щоби продавати свіжу продукцію. Пропонують спаржу, зелень, редис, картоплю, томати, полуницю і сири. Про це повідомляє gazeta.ua.

«Спершу виникла ідея допомогти фермеру, який займався вирощуванням спаржі та зелені. Йому треба було здавати кудись продукцію, яку виростив. Але людей малий асортимент не зацікавив. І ми запропонували додати іншу продукцію, яку вирощують на Херсонщині. Так отримали 4-5 фермерів, які об'єднались», — розповідає Олена Синюк, представник організації «Земля Таврії».

«Земля Таврії» займається організацією і навчанням фермерів, тожі ініціювала складати кооперації для збуту продукції.

«Коли ми додали виробника картоплі, редису й томатів, то сайт став цікавіший відвідувачам і замовлень стало більше. Тоді засновник вже не був так песимістично налаштований і повірив, що з такого об'єднання щось може вийти», — додає Синюк. За розрахунками аграріїв, основними клієнтами стануть жителі Херсону та області.

Коли почали отримувати замовлення з інших регіонів, то були дуже здивовані, але спробували сформувати посилки і відправити поштою.

Люди, які отримали посилки, були задоволені якістю, виставляли ці посилки в соцмережі і писали, що так підтримують наших фермерів. І після цього ми почали отримувати шквал замовлень. Першого травня було 200 замовлень. Ми зрозуміли, що просто не справимося з такою кількістю. Тому тимчасово припинили приймати замовлення. Взяли паузу, щоб адаптувати сайт, зробити автоматичне підтвердження завдяки проплатам, — зауважує експерт.

Згодом люди підключилися і почали запитувати про збут домашньої продукції. Найбільше замовлень відправляє компанія до Києва.

Спершу подумали, що це люди так активно почали підтримувати фермерів, але замовлення йшли постійно, ми зрозуміли, що ми більш ніж 50 замовлень не можемо відправити. Поштою не відправляємо сири і полуницю. Хоч і пакуємо її правильно, але вона псується при пересиланні, — наголошує підприємець.

Нагадаємо, що уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

3 серпня 2020
Херсонські овочі та дині забракували через перевищення вмісту нітратів
На ринки Херсонщини не допустили до реалізації овочі та бахчові з перевищенням вмісту нітратів. Про це повідомляє Державна служба України...
29 червня 2020
Через повені на заході України можуть здорожчати овочі
У результаті затоплень на заході України подорожчають овочі, зокрема істотно виросте в ціні картопля. Про це в коментарі ГолосUA повідомив...
12 травня 2020
Яка галузь найменше постраждала від карантину в Україні, – дослідження
Агросектор – галузь, яка найменше постраждала в Україні від карантину. Про це свідчать результати опитування агрокомпаній, опублікованих...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...