30 квітня 2020, 06:41, Політика

Аграрний комітет сьогодні розгляне три законопроекти: про соєві правки, просторове планування та приватизацію земель у держпідприємствах

На позачерговому засіданні парламенту у цей четвер депутати планують розглянути три аграрні законопроекти. Про AgroPolit.com повідомив голова аграрного комітету Микола Сольський.

За його словами, йдеться про соєві-ріпакові правки, просторове планування для органів місцевого самоврядування та (якщо встигнуть) почати розгляд приватизації державних об’єктів.

Далі подаємо перелік з описом цих законопроектів.

1. Законопроект№2446 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур». Його автори: Тарасов Олег, Сольський Микола та інші. Ним пропонується виключити пункт 63 підрозділу 2 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Тобто, знімаються дискримінаційні соєво-ріпакові правки, щоб всі аграрії могли вільно продавати свою продукцію та отримувати за це відшкодування ПДВ.

2. Законопроект №2280 – дозволить органам місцевого самоврядування здійснювати просторове планування території громади в межах населених пунктів і за їх межами.

3. Про приватизацію державних земель під ДП 3012 і 3012-1 законів. 

Нагадаємо, наразі на підписі у президента знаходить законопроект №1210, який скасовує соєві-поправки. Втім він і досі не підписаний. Історію соєво-ріпакових поправок читайте за посиланням.

в