3 липня 2023, 08:36, Рослинництво

Дефіциту овочів в Україні вдалося уникнути

В минулому році відчувався дефіцит овочів на ринку, але в цьому сезоні його не буде, бо аграрії встигли адаптуватися до нових умов, включаючи окупацію частини територій. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю виданню «Апостроф».

«Традиційно найбільший об’єм деяких овочів, особливо ранніх, вирощувався на півдні країни. Значна частина цих територій потрапила під окупацію. Тому нічого дивного, що виник дефіцит. На жаль, і сьогодні більша частина цих територій продовжує знаходитися під окупацією. Але наші фермери вже зорієнтувалися і збільшили площі під вирощування овочів в інших областях. Таким чином дефіциту минулого року вдасться уникнути», – зазначив Микола Сольський.

Він повідомив, що під час збору врожаю в Мінагро розраховують на зниження цін. Микола Сольський підкреслив, що повернутися до попереднього об’єму вирощування овочів можна буде після звільнення захоплених окупантами територій.

Аграрний міністр додав, що після звільнення треба буде оцінити стан господарств і землі на зазначених територіях і урахувати те, що вона також постраждала від пересихання зрошувальних систем. Микола Сольський зазначив, що тільки потім можна буде сказати, наскільки швидко вдасться повністю відновити аграрне господарство в Україні.

Як писав AgroPolit.com, попит на фуражну пшеницю падає. Також експерти розповіли, як гривня відреагує на можливе припинення роботи зернового коридору

в