Майно гендиректора ХТЗ заарештували ― офіційно
Майно гендиректора ХТЗ заарештували ― офіційно

У Харкові Київський районний суд наклав арешт на майно генерального директора ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), підозрюваного в підготовці до диверсії. Про це йдеться у визначенні судової інстанції в Єдиному держреєстрі рішень.

«Накласти арешт на майно підозрюваного», ― йдеться в тексті документа.

В ухвалі суду уточнюється, арешт накладено на земельну ділянку площею 10,19 га, дачний будиночок, п'ять нежитлових будівель та один житловий будинок, а також на два автомобіля, два мотоцикли і причіп.

Як пояснюється в мотивувальній частині судового рішення, слідчий просив заарештувати майно, що належить підозрюваному на правах власності, щоб забезпечити можливу конфіскацію майна, тому що санкція статей, які інкримінуються підозрюваному, передбачає таке покарання.

При цьому, як стало відомо, захист підозрюваного скористалася правом на апеляцію. Її апеляційний суд розгляне 30 червня.

4 червня стало відомо, що Служба безпеки України запобігла спробі менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ «Харківський тракторний завод». За даними СБУ, призначений у березні 2016 року гендиректор підприємства нібито за вказівкою російських власників ХТЗ провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення у РФ устаткування ливарних цехів. Також до переправлення за кордон була підготовлена ​​технічна та конструкторська документація на продукцію заводу.

Крім того, силовики з'ясували, що директор планував звільнити майже третина співробітників підприємства. Фахівців, задіяних в реальному виробництві, на заводі майже 50%.

Після втручання СБУ було накладено арешт на майно та рахунки заводу, завдяки чому вдалося запобігти втраті виробничого обладнання та унікальною конструкторської документації, запобігти звільнення майже тисячі кваліфікованих працівників підприємства.

Топ-менеджеру підприємства було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 і ст. 113 Кримінального кодексу України (підготовка до диверсії), він був оголошений в розшук. Суд дав дозвіл на затримання підозрюваного і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу ― утримання під вартою.

Як повідомлялося, в кінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ «Харківський тракторний завод», придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 серпня 2016
ХТЗ почав підготовку до запуску виробництва
Керівництво Харківського тракторного заводу готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації. Про це повідомляється на сайті ХТЗ. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...