Парламент відправив у відставку Кабмін Гончарука
Парламент відправив у відставку Кабмін Гончарука

Сьогодні парламент відправив 353 голосами у відставку Кабінет міністрів Олексія Гончарука. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Ніхто з депутатів не виступив проти, 49 чоловік утрималися, 9 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 240 голосів «за», 4 депутати утрималися, один не голосував, 3 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» дала 39 голосів, 4 – не голосували, один – був відсутній.

«Батьківщина» підтримала постанову 20 голосами, один не голосував, 3 – відсутні. У групі «За майбутнє» відставку Гончарука підтримали 18 депутатів, двоє не голосували і двоє були відсутні. Група «Довіра» у повному складі проголосувала «за».

Позафракційні нардепи дали 19 голосів, один не голосував і один – був відсутній. Фракція «Голос» у повному складі утрималася при голосуванні, майже всі члени фракції «Європейська Солідарність» також утрималися.

У складі Кабміну не було Міністерства аграрної політики та продовольства – воно увійшло до складу МЕРТ.

Від запропонованих посад у новому КМУ під керівництвом Дениса Шмигаля відмовилися 6 кандидатів, каже джерело AgroPolit.com. Серед них – міністр економіки Тимофій Милованов.

У новий КМУ піде частина в.о. з команди Гончарука. Їх допризначать після консультацій, які триватимуть від двох до трьох тижнів.

На внутрішньополітчному полі чинному уряду затісно. Вони не можуть працювати спільно. Вчора до ВР надійшла заява від Олексія Гончарука про відставку. Прошу депутатів про рішення, – сказав у Раді президент України Володимир Зеленський.

Олексій Гончарук, виступаючи на трибуні Ради, заявивив:

Шість місяців дуже короткий термін для оцінки будь-якого уряду. Але я впевнений, що українці відчувають нашу роботу у знижених платіжках за газ.

Також він додав:

Я в цьому уряді як раб. Тут нема межі корупції, і ми з нею боролися. Наш уряд змінив управління на багатьох компаній. На Артемсолі та інших. 6 місяців – це дуже короткий строк для будь-якого уряду. 

Нагадаємо, що став відомий оновлений склад Кабміну на чолі зі Шмигалем.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 березня 2020
Відставка уряду Олексія Гончарука та призначення нового у парламенті 4 березня
У сесійній залі парламенту 5 березня 2020 року депутати Верховної Ради України проголосували за відставку уряду Олексія Гончарука. Це відбулося під...
4 березня 2020
Повна біографія Дениса Шмигаля – нового прем’єр-міністра України
Наступник Олексія Гончарука на посаді прем’єр-міністра України Денис Шмигаль має 22 роки управлінського стажу. Про це свідчить аналіз його...
4 березня 2020
Став відомий оновлений склад Кабміну на чолі зі Шмигалем
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку. Про це повідомив голова ВР Дмитро Разумков. Також з'явилася інформація про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...