Тимофій Милованов відзвітував про роботу Мінекономіки в аграрному секторі
Тимофій Милованов відзвітував про роботу Мінекономіки в аграрному секторі

Мінекономіки створює належні умови для розвитку агропідприємств та зростання доходів людей, які працюють у секторі. Про це на сторінці у Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Він зазначив, що міністерство відповідає за 3 головні напрями: аграрна політика та земельні відносини, сільський та аграрний розвиток, безпечність і якість харчових продуктів.

«Сектор демонструє позитивну динаміку: +1,1% приріст виробництва продукції сільського господарства (у 2019 р. до 2018 р.), 75,1 млн т — зібрано рекордний урожай зернових та зернобобових культур, +9,2% — приріст експорту АПК (експорт продукції в цьому році $22,2 млрд)», — написав Тимофій Милованов.

Він додав, що зараз рівень заробітної плати в сільському господарстві вирівнявся із середнім по країні (із 85% до 100%). У 2019 році від держави фермерам надійшло 4,4 млрд грн за програмами держпідтримки. Кошти отримали майже 1700 підприємців та понад 230 тис. українців.

Завдяки проактивній переговорній позиції та високій якості української продукції, наш агросектор має лідерські позиції у рейтингах світових експортерів (олія, ячмінь, кукурудза), а міжнародна торгівля агро — позитивний баланс на понад $16 млрд», — додав Тимофій Милованов.

«У 2019 році ми виконали заплановану підготовчу роботу для земельної реформи. Нарешті ми зможемо детінізувати цей ринок, встановити прозорі правила роботи, підтримати фермерів у розвитку їхніх господарств, захистити людей від втрати паїв через нечесні оборудки. Ринок землі реально вивести із тіні вже цього року, адже забезпечено прозорість інформації та наповнення кадастру, планується створення інфраструктури просторових даних, розроблено програми підтримки фермерів дешевим кредитним ресурсом», — написав міністр.

Також Тимофій Милованов відзначив, що спільно із парламентським аграрним комітетом міністерство має допрацювати 13 стратегічно-важливих законопроєктів за напрямами «земельна реформа», «аграрна політика», «розвиток сільських територій», «аграрний розвиток» та «безпечність та якість харчової продукції».

Вже 2020 року агросектор може стати ще більш потужним драйвером розвитку української економіки. Легальним та із зрозумілими й прозорими правилами», — підсумував Тимофій Милованов.

Нагадаємо, у Мінекономіки назвали план реалізації цілей уряду в агросекторі.

Також міністерство презентувало шість програм розподілу держпідтримки АПК на 2020 рік.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 лютого 2020
В Україні планують реформувати Антимонопольний комітет
У Мінекономіки планують провести реформу діяльності Антимонопольного комітету, для цього у квітні проведуть форум, на який запросять...
19 лютого 2020
Аграрний фонд знизив відсоткову ставку для аграріїв
ПАТ «Аграрний фонд» знижує процентну ставку для аграріїв. Про це заявив голова правління компанії Іван Баришев, повідомляє сайт...
13 лютого 2020
Мінекономіки розглядає два сценарії впливу коронавірусу на Україну
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядає два найбільш вірогідні сценарії розвитку ситуації...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...