Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС, — Гончарук
Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС, — Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем заявив, що Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зазначається, що на зустрічі прем'єр-міністр України порушив тему актуалізації параметрів положень зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами за дев’ять місяців 2019 року збільшився на 9,6% і сягнув $39,6 млрд. Україна дедалі активніше використовує безмитні тарифні квоти на постачання своєї продукції. Очевидно, що нинішні параметри положень зони вільної торгівлі не відповідають реальному потенціалу нашої співпраці. З огляду на це Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Це одне з ключових завдань у наших відносинах на найближчі роки», — заявив Гончарук.

Прем'єр також зазначив, що головні цілі, яких Україна планує досягти в 2020 році: поглибити секторальну інтеграцію в ЄС у сферах енергетики та цифрового ринку, посилити співпрацю митних органів, розширити та актуалізувати торгівлю, а також зробити Україну невід'ємною частиною Європейської зеленої угоди.

За словами Гончарука, Україна прагне узгодити з ЄС конкретні спільні кроки для взаємовигідного збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.

Ми визначили ключовим напрямом нашої роботи підписання з ЄС Угоди АСАА, так званого промислового безвізу», — сказав прем'єр.

Сторони також обговорили співпрацю з питань кібербезпеки та протидії гібридним загрозам, а також підписання оновленої угоди про спільний авіаційний простір.

Зокрема, прем'єр зазначив, що Україна має високі очікування від саміту Східного партнерства, який відбудеться в Брюсселі 20 червня 2020 року.

Необхідно визначити чіткі цілі співпраці між ЄС та асоційованими партнерами. У зв'язку з цим ми просимо ЄС підтримати спільну ініціативу України, Грузії та Молдови із запуску формату посиленої співпраці з асоційованими партнерами у межах Східного партнерства», — зазначив Гончарук.

Нагадаємо, ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 липня 2020
Українські виробники томатів просять більших безмитних квот в оновленій Угоді про асоціацію
Українські виробники томатів хочуть збільшення безмитних квот в оновленій Угоді про асоціацію з 10 тис. до 30 тис. т на рік. Про це сказав...
28 липня 2020
Україна проводитиме консультації з бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС
28 липня 2020 року віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела Перший діалог з...
17 лютого 2020
Названо три країни, де відкриються торговельні представництва у 2020 році, – Качка
Китай, Єгипет та Німеччина – пріоритетні країни для  відкриття у них торговельних представництв України у 2020 році. Про це у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...