"Артемсіль" інвестує 115 млн грн для просування на європейському ринку ― прес-служба
"Артемсіль" інвестує 115 млн грн для просування на європейському ринку ― прес-служба

Найбільший виробник солі "Артемсіль" в 2016 році інвестує 115 млн грн в модернізацію виробництва. Метою є випуск нового виду продукції, орієнтованої на європейського споживача. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Капітальні інвестиції державного підприємства "Артемсіль" в 2016 році складуть 115 млн грн, повідомляється на сайті компанії.
Основним об'єктом модернізації буде ділянку з помелу, переробці і навантаженні солі і ділянку брикетування солі рудника №4. Метою цього проекту є випуск нового виду продукції, орієнтованої на європейського споживача.

Фахівцями підприємства була розроблена технологія виробництва, що включає в себе використання оптичної сортувальної машини (Фотосепаратор) в головному корпусі солемельніци і нових расфасовочно-пакувальних ліній на ділянці брикетування і розфасовки солі.
Технологія фотосепараціі, яку планують впровадити на "Артемсолі", дозволить виводити з кам'яної солі темні включення природного походження (ангідриди).

На початку червня підприємство оголосило про проведення торгів в системі ProZorro із закупівлі Фотосепаратор. Торги на закупівлю пакувальної лінії і вибір підрядної організації для виконання монтажних робіт також мають намір провести за допомогою системи електронних держзакупівель.
Закінчення всіх робіт і початок випуску нової продукції намічено на 2016 рік.

ДП "Артемсіль" ―одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації кухонної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Його виробничі потужності розташовані в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 січня 2017
ДП «Артемсіль» за 2016 рік поповнило бюджет на 316 млн грн
Державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» за підсумками 2016 року перерахувало до бюджету зборів і податків на загальну суму 315,9...
15 вересня 2016
Чумацький шлях української солі
Сіль внесена до переліку продуктів, заборонених до ввезення в РФ з країн, які ввели санкції проти Росії. До цих країн належить і Україна. Відповідна...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...