Зеленський вимагає за два тижні встановити причетних до прослуховування Гончарука
Зеленський вимагає за два тижні встановити причетних до прослуховування Гончарука

Президент України Володимир Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Національного банку України. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Відповідне завдання глава держави поставив під час зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони.

«Вимагаю, щоб за два тижні, якомога швидше ми з вами отримали інформацію – хто вів записи… Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, президент зауважив, що в межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовані обставини, за яких вони відбувалися.

У засобах масової інформації було багато фейків щодо присутності тих чи інших посадових осіб. Фотографія, яка є у ЗМІ, – з’ясувати, чи справді всі ці люди були учасниками, чи ні», – зазначив глава держави.

Він додав, що, за словами прем’єр-міністра, було декілька переговорів, і зустріч, з якої був оприлюднений перший уривок, тривала п’ять годин.

Володимир Зеленський також вимагає впродовж двох тижнів напрацювати необхідні заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації. Несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов не повинне мати місце у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки.

Нагадаємо, президент України отримав подане прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку.

За джерелами AgroPolit.com, відставки Гончарука не буде. Володимир Зеленський розгляне заяву про складання повноважень, але не підпише її. Деталі — за посиланням.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 січня 2020
Стало відомо, чи звільнить Зеленський Гончарука з посади прем'єр-міністра
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук з'явиться у парламенті, щоби пояснити заяву про відставку. Про це кореспонденту AgroPolit.com у кулуарах...
17 січня 2020
Олексій Гончарук подав у відставку — офіційно
Президент України отримав подане прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Про це повідомив Офіс президента на своїй сторінці у...
16 січня 2020
Через скандал із прослуховуванням Кабміну Гончарукові готують двох віце-прем'єрів з економіки
Відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука та всього Кабміну через економічні одкровення та критику економічних знань Володимира Зеленського...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...