Міжнародні кредитори Бахматюка ініціюють зустріч в уряді
Міжнародні кредитори Бахматюка ініціюють зустріч в уряді

Група міжнародних кредиторів агрохолдингів «Укрлендфармінг» (група ULF) і «Авангард», які належать Олегові Бахматюку, запропонувала прем'єр-міністрові Олексію Гончаруку, міністрам фінансів і економіки Оксані Маркаровій і Тимофію Милованову обговорити наслідки у зв'язку з ситуацією навколо Бахматюка і ULF. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Оскільки обсяг боргових вимог є значним, а також з огляду на той факт, що відповідні міжнародні кредитори представляють важливих для України зарубіжних інвесторів, ми будемо дуже вдячні, якщо найближчим часом отримаємо вашу оцінку ситуації, в якій опинилася група ULF», – йдеться у листі кредиторів.

Згідно з документом, він спрямований від імені Gramercy Funds Management LLC, Експортно-імпортного банку США, Pala Assets Limited і Експортно-кредитного агентства Королівства Данія EKF, а також від імені членів координаційного комітету, який представляє інтереси незалежних міжнародних кредиторів ULF і «Авангарду».

У листі уточнюється, що загальна сума тіла боргових зобов'язань групи ULF становить приблизно 1,65 млрд дол. і складається із близько $1,25 млрд боргових зобов'язань перед міжнародними кредиторами і близько $400 млн – перед українськими банками (включаючи державні Укрексімбанк, Ощадбанк).

У свою чергу, борг перед міжнародними кредиторами становить близько $775 млн у вигляді єврооблігацій і $475 млн у вигляді кредитної заборгованості перед європейськими й американськими банками (і їх відповідними страховиками кредитного ризику).

Згідно з документом, сукупні основні боргові зобов'язання групи ULF перед членами коордкомітету — приблизно $370 млн.

Як вам, напевно, відомо, значна частина фінансових зобов'язань групи ULF перебуває в стані дефолту, починаючи з 2017 року. Рішення для цієї ситуації поки не знайдено, попри неодноразові спроби узгодження реструктуризації з групою ULF і її кінцевим бенефіціарним власником Олегом Бахматюком, – нагадують кредитори.

Нагадаємо, що в компанії Ukrlandfarming вважають, що оголошення в розшук Олега Бахматюка у справі рефінансування VAB-банку — юридичний нонсенс, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 січня 2021
Банківська реформа: збільшення ефективності механізмів врегулювання боргів та посилення захисту прав кредиторів
Дві основні реформи банківського сектору на 2021 рік — збільшення ефективності механізмів врегулювання боргів та посилення захисту прав...
9 травня 2020
За два роки прогнозують здешевлення долара вдвічі
Після 2022 року можна очікувати здешевлення долара у 2 рази. Такий прогноз озвучив у...
30 грудня 2019
Бахматюк розповів, що буде з Ukrlandfarming у контексті судового процесу щодо VAB Банку
Власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк планує повернутися в Україну і продовжити розвивати свій бізнес. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв'ю...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...