Гончарук звільнив ряд чиновників у Держгеокадастрі і поставив три завдання
Гончарук звільнив ряд чиновників у Держгеокадастрі і поставив три завдання

Сьогодні від виконання обов'язків першого заступника начальника Держгеокадастру у Рівненській області відсторонено Сергія Дубіча, також озвучено депутатам факти корупції у відомстві та поставлено три завдання. Про це на своїй сторінці на  facebook  написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«З вересня цього року Уряд почав повне очищення Держгеокадастру від корумпованих та неефективних керівників. За цей час ми змінили 20 обласних керівників. І звільнятимемо корупціонерів, доки крісло не займе чесна та патріотична людина. На Держгеокадастри у нас наступного року дуже амбітні плани. Наприклад, вперше в проекті українського Бюджету-2020 ми заклали гроші для того, щоб зробити сучасну цифрову карту території країни. Це надзвичайно важливо, тому що 28 років до цього у нас не було точного та повного уявлення, якими ресурсами ми володіємо. Люди не знають, яка кількість лісів у нас є, в якій області — які корисні копалини, у нас немає точної карти сільськогосподарських земель», — написав Гончарук.

Він зазначив, що цією ситуацією з року в рік користувались корупціонери та нечесні люди, які «в сіру» використовували наші з вами ресурси і озвучив три завдання, які дав Держгеокадастру:

Завдання #1 Держгеокадастру — до кінця 2020 року зробити обліт всієї території України та завершити створення цифрової моделі території України.

Ми вже проводимо обліт Волинської та Львівської областей, щоб сформувати високоточні ортофотоплани з роздільною здастність 1:10 000 – за європейським стандартом. Головний виклик, який перед нами стоїть — об‘єднати реєстр нерухомого майна з державним земельним кадастром, — повідомив Гончарук.

Завдання #2 – до 1 серпня 2020 року інвентаризувати всю землю, включаючи 10 млн га сільськогосподарських земель державної власності, та внести дані в кадастр, і підготуватись до відкриття ринку сільгоспземель.

Завдання #3 – забезпечити прозорість та оприлюднення рішень територіальних органів Держгеокадастру онлайн.

Повторюю — кожен українець повинен мати безперешкодний доступ до повної інформації пов'язаної з природними ресурсами та землею, — наголосив Гончарук.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України має намір на цьому тижні призначити нового очільника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 грудня 2019
Аналіз перших 100 днів роботи уряду та Мінекономіки
6 грудня минає 100 днів від початку роботи уряду Олексія Гончарука та нового парламенту. AgroPolit.com підготував детальний аналіз...
30 листопада 2019
Мінекономіки до кінця року проведе антикорупційну ревізію у Держгеодастрі
Уряд доручив міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до кінця грудня провести перевірку порушень законодавства з...
28 листопада 2019
Уряд призначив Дениса Башлика головою Держгеокадастру та змінив ряд керіників служби
Кабінет Міністрів України призначив головою Держгеокадастру Дениса Башлика та доручив службу відсторонити від роботи всіх керівників у регіонах. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...