43% загального обсягу товарів перебувають у несприятливих ринкових умовах, – Милованов
43% загального обсягу товарів перебувають у несприятливих ринкових умовах, – Милованов

Наразі 43% загального обсягу товарів і послуг перебувають у несприятливих ринкових умовах, і цю ситуацію ми маємо рішуче змінювати. Про це повідомив міністр розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що Тимофій Милованов та його заступниця Світлана Панаіотіді взяли участь у Міжурядовій зустрічі з питань реформи конкурентного права в Україні.

До зустрічі також долучилися представники Верховної Ради України, Антимонопольного комітету, міжнародні експерти Федеральної торгової комісії США, антимонопольних органів ЄС та США.

Участники зустрічі обговорили законодавство, що регулює та забезпечує дотримання конкурентного права в Україні, а також кращі міжнародні практики впровадження основних законів, які забезпечують дотримання конкурентного права в інших країнах світу.

Чесна конкурентна політика один з найважливіших чинників для запобігання монополіям і зловживанням на ринку. Наразі 43% загального обсягу товарів і послуг у несприятливих ринкових умовах, і цю ситуацію ми маємо рішуче змінювати", – розповів Тимофій Милованов.

Також міністр зазначив, що антимонопольна політика нині в ТОП-5 пріоритетів Мінекономіки, адже вільна конкуренція на ринку є запорукою забезпечення демократії та розвитку країни.

Під час обговорення заступниця міністра Світлана Панаіотіді повідомила, що розвиток конкуренції має бути у фокусі уваги, як міністерств, уряду загалом, так і губернаторів, для яких розвиток конкуренції в регіонах має бути одним із показників ефективності їхньої діяльності.

Важливо, щоби за прийняття нормативно правових актів аналіз їхнього впливу на ринок здійснювався на початку. Наразі, спільно з Антимонопольним комітетом, ми працюємо над розробкою індексу оцінки стану монополізації ринків. Він дасть можливість використовувати статистичні дані для аналізу того, що відбувається на ринках в різних напрямках: загальнодержавному, регіональному, а також зрізах секторальних", – зазначила Світлана Панаіотіді.

Нагадаємо, вчора Милованов погодив надання 250 млн грн фінансової допомоги фермерам.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 листопада 2019
Як скоротилася площа державних і комунальних земель в Україні – Милованов
Площа державних і комунальних сільськогосподарських земель за 4 роки скоротилася на 10%, до 9,4 млн га у 2019 році. Про це написав міністр розвитку...
8 листопада 2019
Мінекономіки має намір удвічі підвищити конкуренцію в АПК, спиртовій галузі і на ринку міндобрив
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має намір удвічі підвищити конкуренцію в п'яти галузях — енергетиці,...
7 листопада 2019
Милованов погодив надання 250 млн грн фінансової допомоги фермерам
Міністр розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов підписав 800 платіжок на отримання фермерами фінансової...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...