Українські компанії з іноземним капіталом хочуть отримати рівні умови з іншими гравцями на ринку землі
Григорій Пуга

Українські фермери з іноземними інвестиціями після відкриття ринку землі хочуть інвестувати в землю на рівні з іншими гравцями. Про це заявив генеральний директор «Краєвид Поділля» Григорій Пуга під час виступу на земельному віче у Києві, організованого радником прем’єр-міністра, депутатом парламенту 8-го скликання Олексієм Мушаком та AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

«У мене до 10 тис га, але я вважаю себе українським фермером з іноземними інвестиціями. 12 років тому ми залучили ці інвестиції в Польщі. Завдяки цьому, а також ефективним технологіям і ощадному виробництву, ми створили компанію світового рівня. Працюємо чесно, офіційно, прозоро, сплачуємо все. А кістяк команди складають українці», – каже Пуга.

За його словами, вони також беруть на себе значну соціальну відповідальність щодо місцевих громад.

Ми взаємодіємо з громадами, допомагаємо їм, водночас співробітники компанії мають право бути співінвесторами компанії. Чому ми далі не можемо працювати тут, інвестувати в землю? Ми хочемо й далі працювати. Якщо до нас прийде пайовик і захоче продати землю, а ми цього через обмеження не зможемо зробити, це зробить хтось інший. Тоді нам доведеться згорнути свою діяльність і займатися чимось іншим. Ми виробляємо продукцію, яка експортується в інші країни. Знаходимо спільну мову. Не розумію, чому слід боятися іноземців?», — заявив Григорій Пуга.

Його підтримав Дмитро Мотузко, співзасновник компаній з сільгоспвиробництва, логістики та переробки. За його словами, в Україну потрібно запускати будь-який капітал.

Нам постійно кажуть, що в країну зайде спекулятивний капітал. Я вважаю, що запускати будь-який капітал — треба. Тому що ціною входу якраз буде ціна, яку спекулятивний капітал не зможе, і не захоче платити. Я не вірю, що при ціні в $2 тис./га якийсь спекулятивний капітал в нього піде. Тому що він розраховує на капітал, який відрізняється від ринкового», — повідомив Дмитро Мотузко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 листопада 2019
За тиждень включено 4,4 тис. га сільгоспземель для продажу прав оренди на аукціоні, — Держгеокадастр
За тиждень з 1 листопада по 7 листопада 2019 року територіальними органами Держгеокадастру до загального переліку земельних ділянок...
7 листопада 2019
Агрохолдинги сьогодні сплачують на 1 га сумарно $250 — за оренду та податки, — Рибаченко
Агрохолдинги сьогодні сплачують за 1 га землі сумарно $250 — за оренду та податки. Про це під час земельного віче...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...