Зеленський нічого не знайде у МХП — Рада аграріїв
Зеленський нічого не знайде у МХП — Рада аграріїв

Перевіряти агрохолдинг Миронівський хлібопродукт на предмет законності отримання дотацій — справа безперспективна. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Михайло Соколов, коментуючи відповідний заклик Президента України Володимира Зеленського, передає УНН.

Нагадаємо, раніше Зеленський закликав правоохоронців перевірити дотації МХП і порівняти їх з виплаченими дивідендами.

«На мій погляд, перевіряти підстави для виплат дотацій МХП — справа безперспективна. Навіть якщо перевірка відбудеться, ми побачимо, що гроші були виплачені на підставі об'єктивних показників, і відповідно до ухвалених урядом на той момент підзаконних актів. Тобто шукати тут який-небудь склад злочину у діях МХП, як і будь-якого іншого одержувача дотацій, — безперспективно», — підкреслив він.

Єдине, що у цьому випадку можна перевірити — це самі підзаконні акти, на підставі яких аграріям і виплачувалися ці дотації, додав Соколов.

Зазначається, що дотації за будівництво (реконструкцію) тваринницьких об'єктів у минулому році отримали щонайменше 15 агропідприємств, це: «Прогрес», «Вінницька птахофабрика» (МХП), «Генетик-Інвест», «Урманське», «Аграрна компанія 2004» , МПК «Катеринославський», ПК «Дніпровський», СФГ «Мрія», ТОВ «ДФУ Агро», ФГ «Персей Агро», ТОВ «Селекційній центр свинарства», ФГ «Агротрейд 2006», ТОВ «МАРЛЕН КД», ТОВ «Агро Рось», ТОВ «Кищенці».

Серед цих компаній — лише одна «Вінницька птахофабрика» входить до складу холдингу «Миронівський хлібопродукт».

У минулому році інвестпроект «Вінницька птахофабрика» називали найбільшим за всі останні 5 років в секторі АПК. Компанія витратила 2 млрд грн, і від держави отримала компенсацію обсягом 30%.

Всі витрати були понесені ТОВ «Вінницька птахофабрика». Загальна сума витрат на будівництво — понад 2 062 млн грн, — повідомляли у МХП, додаючи, що запуск нових об'єктів дозволив збільшити штат «Вінницької птахофабрика» на 600 робочих місць (тепер понад 6 тис. в цілому).

Читати до теми: МХП визнано найкращим українським роботодавцем у номінації «Інновації»

Зростання виробництва при цьому очікується на рівні 55% до 167 тис. т курятини на рік (при виході виробництва на повну потужність).

Що стосується отриманих дотацій, то всі вони були повернуті в операційну діяльність «Вінницької птахофабрика», підкреслювали ще у 2018 році в МХП.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 серпня 2019
Озвучено сценарії роботи нової Ради
Чи стане Верховна Рада 9-го скликання, завдяки моноїстичній більшості зелених, більш ефективною? Чим займатиметься у ній аграрне лобі та чи...
31 липня 2019
МХП продає Снятинську птахофабрику
Агроіндустріальний комплекс «Миронівський хлібопродукт» (МХП) продає Снятинську птахофабрику. Про це повідомила прес-служба МХП. ...
30 липня 2019
Опубліковано нову політику землекористування МХП
Агроіндустріальних холдинг «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) затвердив політику землекористування в компанії. Про це повідомляє...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...