В Україні розгортають мобільні інформцентри з підтримки фермерства
В Україні розгортають мобільні інформцентри з підтримки фермерства

Міністерство аграрної політики та продовольства розпочинає всеукраїнську інформаційну кампанію в рамках якої буде розповідати фермерам про державну підтримку та програми. Про це сказала в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час прес-конференції, передає прес-служба відомства.

Нагадаємо, за перших три місяці 2019 року агросектор не отримав із бюджету ані копійки з передбачених на держпідтримку коштів.  Більше про розподіл коштів читайте у першому випуску #GoЗаАгроДотаціями-2019.

«Один з висновків, який ми зробили минулого року це те, що фермери мають не достатньо інформації про можливості підтримки, яку вони можуть отримати від держави. Тому цього року ми вирішити зробити конкретні кроки і максимально посилити комунікацію фахівців Мінагрополітики з фермерами на місцях, безпосередньо в регіонах, а не в Києві», — наголосила Ольга Трофімцева.

Вона додала, що в кожній області, протягом червня-липня будуть проведені відповідні семінари, на яких фермери зможуть отримати повну інформацію щодо усієї процедури отримання держпідтримки, а також в подальшому мати постійний контакт з відповідальними людьми в регіонах, які зможуть надавати консультації.

В. о. Міністра повідомила, що перший такий семінар вже відбувся 22 травня в Києві, усі інші семінари будуть проведені згідно з розробленим графіком, який розміщено на сайті Мінагрополітики.

Сьогодні ми маємо понад 33 тис. фермерських господарств, кожне з яких обробляє не більше 500 га землі. Фермерські господарства становлять майже 70% від загальної кількості сільськогосподарських підприємств, яких сьогодні налічується близько 49 тис. Крім фермерських господарств, сільськогосподарську продукцію виробляють 4 млн особистих селянських господарств», — відзначила Ольга Трофімцева.

«Для підтримки та розвитку фермерських господарств, сільськогосподарської кооперації та стимулювання господарств населення до переходу у фермерські, в тому числі сімейні господарства, Урядом у 2017 році прийнято Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки, одним з напрямів якої є, саме впровадження нових фінансових інструментів підтримки фермерства. Це стимулюючий інструмент для фермерів виходити з тіні і працювати в «білому» економічному полі», — сказала вона.

Ініціативу Мінагрополітики щодо розгортання мобільних інформаційний центрів підтримали й європейські партнери, тому усі заходи в рамках інформаційної кампанії проводяться спільно з проектом ЄС SAFPI.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 травня 2019
Сьогодні комісія розгляне питання надання держпідтримки тваринництву – Мінагрополітики
Сьогодні о 14 травня о 15.00 відбудеться засідання комісії Мінагрополітики для надання державної підтримки тваринництва, зберігання та переробки...
14 травня 2019
За три перших місяці 2019 року агросектор не отримав жодної копійки коштів держпідтримки
За перших три місяці 2019 року агросектор не отримав із бюджету ані копійки з передбачених на держпідтримку коштів. Це випливає з...
7 вересня 2018
В Україні запустили для аграріїв флешмоб — #GoЗаАгроДотаціями
Агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік. Про це йдеться у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...