Юрію Луценку знайшли заміну на посаду Генпрокурора – озвучено прізвище кандидата
Юрію Луценку знайшли заміну на посаду Генпрокурора – озвучено прізвище кандидата

В Україні розпочався збір підписів під петицією за повернення громадянства екс-голові Одеської облдержадміністрації, колишньому президенту Грузії  Міхеілу Саакашвілі. Нагадаємо, що 26 липня 2017 року Президент України Петро  Порошенко видав наказ, яким  позбавив його громадянства (раніше він  сам йому присвоїв).

Текст петиції розміщенй на сайті  petition.president.gov.ua від 23 квітня 2019 року.

 

 

Повернути громадянство Міхеілу Саакашвілі! Людині, яка дійсно боролась проти корупції та за краще життя українців! Міхеіл має велику практику будівництва держави без корупцій! А ще краще призначити головним прокурором України! Я вірю що він знайде кожну вкрадену копійку і посадить корупціонерів які обкрадали український народ!», — сказано  у тексті петиції. На сайті зазначено, що її автор —  Міхєєв Віктор Михайлович. Президент зобов’язаний її розглянути протягом 70 днів після того, як вона збере не менше ніж  25 тис. підписів. На це у ініціаторів є 3 місяці. Наразі під петицією  уже є підпис близько 6 тис. користувачів.

Як  повідомили  джерела AgroPolit.com у політичних колах, поява петиції – це швидкий законодавчий механізм повернення Саакашвілі у політику. За даними нашого джерела, українсько-грузинський політик планує дуже скоро повернутися в Україну та завести  у парламент свою політсилу «Рух нових сил».

Він  планує набирати команду молодих  прогресивних українців, провести їх  у Раду на чолі «Рух нових сил», сам мітить на місце Генпрокурора», — пояснює наше джерело.

За словами співрозмовника, наразі Саакашвілі активно  спілкується  з Володимиром Зеленським на тему приходу на місце Генпрокурора восени після парламентських виборів, хоча оточення ЗЕ йому і наполегливо рекомендує  цього не робити. 

Зеленський йому симпатизує  і шанси на те, що  петиція оперативно буде підписана (у разі збору голосів) досить високі», — говорить співрозмовник.

За даними джерела, Саакашвілі не планує заводити з собою стару свою грузинську команду (Давида Сакварелідзе та інших), у якій він розчарувався, бо вони його  не підтримали  і фактично «злили після ситуації з  позбавлення громадянства».   

Наталія Білоусова головний редактор AgroPolit.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 квітня 2019
Два сценарії одного президентства: чого чекати парламенту, уряду та українцям від Зе та Порошенка
Який політично-економічний порядок денний чекає українців після 21 квітня? Це ключове питання, усвідомити яке мають сьогодні всі, перш ніж кидати...
5 квітня 2019
«Битва титанів»: що обіцяють агробізнесу Зеленський та Порошенко
Ось і завершився перший тур виборів президента України. Згідно із даними Центральної виборчої комісії (ЦВК), боротьбу за місце головокомандувача...
4 квітня 2019
Порошенко&Зеленський — українці між двох вогнів…
«Запит на нове», ефект «чорного лебедя», «червона картка» старій системі, «проти всіх»… Так...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...