Українським аграріям пропонують моніторити стан земель із космосу
Українським аграріям пропонують моніторити стан земель із космосу

Міжнародна компанія Earth Observing System (EOS) анонсує нову платформу, яка дозволяє моніторити земельні угіддя та їхній стан завдяки аналізу даних супутників, комбінуючи їх із даними «з поля». Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що деградація земель в Україні охопила 20% відсотків всіх орних земель країни або 6,5 млн га в цілому. 

Повідомляється, що нова технологічна розробка поєднує в собі потужний пакет інструментів для виробничих та аналітичних компаній аграрного сектору, а також IT-команд, задіяних у цій сфері. Рішення легко інтегрується у бізнес-процес і надає вичерпну інформацію про стан сільськогосподарських культур на будь-якій території.

«EOS Crop Monitoring Tool дозволяє контролювати будь-які зміни в полях і проводити онлайн-моніторинг насадження нових культур та їхнього дозрівання. З ним фермери можуть оптимізувати свою роботу та витрати на утримання полів, а також визначити ключові напрямки для розвитку», – зазначив директор по розвитку бізнесу компанії Олександр Сакаль. 

Новий програмний продукт поєднує:

Передові алгоритми аналізу полів за допомогою індексів рослинності, а також історичних даних. Платформа стартує з широким переліком індексів, серед яких NDVI, EVI, SAVI, ARVI, та GCI.

EOS Crop Monitoring інструмент проводить постійне оновлення метеорологічної інформації з раннім прогнозом погоди, який враховує опади, температуру повітря, вологість, швидкість вітру, а також глибину снігу.

Завдяки новому рішенню користувачі заздалегідь будуть дізнаватися про критичні погодні умови, які можуть загрожувати культурам. Це нищівні заморозки, індекс загибель озимих та індекс теплових шоків, які дозволять фермерам вчасно вживати всіх потрібних запобіжних заходів. 

База даних EOS використовує збірний та історичний перелік даних. Вони дозволяють переглядати історію ефективних температур, а також усі вищезгадані показники на кожен день протягом минулих 20 років.

Однією з головних переваг EOS Crop Monitoring є легка інтеграція. Рішення легко поєднується з будь-якими іншими програмами та додатками для аграріїв. Завдяки RESTful API користувачам не знадобиться велика команда розробників для її інтеграції та підтримки.

EOS Crop Monitoring легко масштабується і дає максимально швидкий доступ до оновлених супутникових знімків. Це дозволить отримувати вичерпну інформацію про стан полів та погодні умови у будь-якій точці світу 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Сервіс поєднує дані Landsat, MODIS, Sentinel та інших супутників. Усі дані попередньо обробляються й отримують радіометричну та атмосферну корекцію, тож користувач матиме супутникову аналітику найкращого ґатунку.

Головний офіс компанії розміщено в Менло-Парк, Каліфорнії. За більш детальною інформацією переходьте за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 травня 2019
NASA відібрала теплицю, у якій вирощуватиме овочі на Марсі
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) нагородило команду Дартмута за дизайн теплиці, яка дозволить...
18 квітня 2019
Для аграріїв створили відео про профілактику отруєння бджіл
Для того, аби уникнути непорозумінь між бджолярами та аграріями, громадськість створила ролик про правила взаємодії всіх зацікавлених сторін: як...
16 квітня 2019
За умови використання сучасних технологій, Україна може вирощувати 150 млн т зернових на рік, – Ігор Смешко
Як заявив кандидат у президенти України Ігор Смешко, американські аналітики з департаменту СШа ще в середині 90-х визначили, якщо в нашій державі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...