Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту
Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту

Україна суттєво наростила експорт м'яса. Про це розповів заступник директора Національного наукового центру Інститут аграрної економіки Микола Пугачов, передає прес-служба Інституту.

Нагадаємо, птахівників визнано найактивнішими гравцями м'ясного ринку в Україні.

Пугачов розповів, що лише за рік загальний обсяг експорту продукції м'ясної групи зріс на 21,6%, $646 млн.

Характерною тенденцією 2018 року стало посилення позицій м’ясопродукції українського виробництва на міжнародному ринку за рахунок курятини, - підкреслив він.

Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту м'яса птиці, продовжив експерт. За кордон було поставлено 329 тис. т продукту.

В основі торішнього успіху виробників м'ясопродукції - відкриття та закріплення нових ринків збуту. Необхідність у цьому постала після втрати ринку РФ, каже експерт.

Так, торік українське м'ясо найкраще купували у ЄС, у країнах Близького Сходу та СНД. Понад 35% продукту закупили країни Європи, розповів Пугачов.

Лідируючу позицію у рейтингу імпортерів вітчизняного м’яса другий рік поспіль утримують Нідерланди (17,9%). Значними є також частки Словаччини (9,3%), Саудівської Аравії (9,0%), Білорусі (8,4%), Іраку (7,0%), Азербайджану (6,1%) та Німеччини (5,0%), - розповів він.

Україна не збавлятиме темпів експорту м'яса цьогоріч, прогнозує експерт.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...