Скандал у Мінагрополітики: двох чиновників затримали на хабарі у $75 тис.
Скандал у Мінагрополітики: двох чиновників затримали на хабарі у $75 тис.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання $9000 неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Нагадаємо, раніше народний депутат Віталій Купрій заявляв, що звернеться до НАБУ з проханням перевірити корупційну діяльність колишнього в.о. міністра аграрної політики Максима Мартинюка. 

У відомстві зазначають, що це була остання частина неправомірної вигоди на загальну суму $74500. Кошти передавались особам частинами. Факт вимагання та отримання усієї суми коштів задокументовано за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Слідством встановлено, що затримані пообіцяли домовитись із службовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України про залишення на посаді керівника одного з підпорядкованих Міністерству державних підприємств, - йдеться в повідомленні.

Осіб затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 квітня 2019
За хабар у 0,5 млн грн затримано керівника Держгеокадастру Сумської області
У Луцьку затримали одного з керівників Держгеокадастру Сумської області на хабарі у понад півмільйона гривень. Про це повідомила прес-служба...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...