У Верховному Суді пояснили, що робити бізнесу з корпоративними спорами, правами та цінними паперами
У Верховному Суді пояснили, що робити бізнесу з корпоративними спорами, правами та цінними паперами

У Верховному Суді узагальнили судову практику розгляду господарськими судами справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів за період з 01.01.2018 по 30.11.2018. Про це повідомляє Legalhub.online.

Нагадаємо, майже 40% заяв Касаційного господарського суду за 2018 рік стосувалися земельних питань.

На сьогодні господарські організації корпоративного типу відіграють значну роль як у світовій, так і в національній економіці та впливають на міжнародні відносини.

Водночас недостатньо вивченими та врегульованими законодавством залишаються питання правовідносин всередині господарських товариств, корпоративного управління цими організаціями, корпоративних відносин тощо.

Попри те, що правова основа регулювання діяльності корпоративних підприємств уже достатньо сформована, все ж вона далеко не завжди відповідає вимогам господарської практики", – йдеться у повідомленні.

Основоположні нормативні акти, які регулюють такі правовідносини, мають чимало недоліків, що особливо гостро проявили себе під час виникнення та вирішення корпоративних конфліктів. За таких умов одним із вирішальних питань, яке постає перед сторонами, є захист своїх корпоративних прав, у тому числі й судовий. Адже своєчасні, якісні та прогнозовані судові рішення здатні захистити порушені права і, як наслідок, покращити розвиток економіки держави.

Огляд складається з кількох розділів:

Розділ І. Законодавство, що регулює правовідносини у сфері
корпоративних прав та цінних паперів;
Розділ ІІ. Застосування норм процесуального права під час розгляду
справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав;
Розділ ІІІ. Захист окремих видів корпоративних прав;
Розділ ІV. Практика розгляду спорів щодо цінних паперів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...