Підписано Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем
Підписано Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

Перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Церемонія підписання відбувалася вчора, в присутності Президента Петра Порошенка, який перебував із візитом в Ізраїлі, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що угода про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем дозволить Україні ще більше наблизитися до європейського ринку.

Порошенко наголосив, що сто сторінок Угоди між Україною та Ізраїлем напрацювали за один рік, а загалом вона містить близько півтори тисячі сторінок.

«Сьогодні в Єрусалимі ми підписуємо цю Угоду, і люди з бізнесу кажуть, що це допоможе зробити життя людей в наших країнах кращим, тому що це дозволить зробити товари наших країн дешевшими – українські товари в Ізраїлі, а ізраїльські товари – в Україні. Ми запускаємо нову угоду про торгові служби, це прекрасна ідея», – сказав Порошенко.

Він назвав нинішній день історичним у відносинах між Україною та Ізраїлем, запевнивши, що Угодою про вільну торгівлю країни знімають усі бар'єри в економічних відносинах.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем.

Дія Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не буде поширюватися на території тимчасово окупованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації Криму, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним із головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

6 квітня 2019
Аграріїв запрошують у торгову місію до Ізраїлю
Європейський банк реконструкції та розвитку, в рамках ініціативи ЄС EU4Business, запрошує українські малі та середні підприємства в сеторі агро,...
19 лютого 2019
Україна хоче відновити експорт яєць та отримати дозвіл на поставку яловичини до Ізраїлю
Україна працює над відновленням експорту столових яєць та отриманням дозволу на поставки яловичини до Ізраїлю. Про це повідомила в.о. міністра...
21 грудня 2018
За місяць Україна підпише з Ізраїлем угоду про ЗВТ – посол
Уряди Ізраїлю та України підпишуть угоду про зону вільної торгівлі наприкінці січня 2019 року. Про це на зустрічі Дискусійного клубу «Відкрий...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...