Вінниця збільшила експорт яблук до Білорусії у 18 разів — джерело
Вінниця збільшила експорт яблук до Білорусії у 18 разів — джерело

До Вінниці із дружньою місією завітав Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Білорусь Валентин Величко. Про це повідомляє Vlasno.info.

Він повідомив, що Україна є не лише важливим торгівельним партнером для Білорусі, а й братньою країною.

«Вінницька область у торгівлі між нашими країнами займає надзвичайне місце, — розповів посол. — Звідси до нас йде шрот на корм для нашої м'ясо-молочної продукції, українські фрукти і соки. Наша країна взагалі планує пожвавити на державному рівні співпрацю з регіонами та містами України», — каже посол.

За останніми даними, постачання яблук до Білорусі зросло у 18 разів, а експорт цитрусових у 55 разів, які Білорусь від нас постачає в Росію. У свою чергу чимало сільськогосподарської та іншої техніки білоруського походження прямує само до Вінницької області.

Наприкінці зустрічі Валентин Величко нагородив губернатора області почесною медаллю "За вагомий особистісний внесок в розвиток співпраці між Білоруссю і Україною".

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...