Порошенко повідомив про закінчення дії воєнного стану в Україні
Порошенко повідомив про закінчення дії воєнного стану в Україні

Президент Петро Порошенко повідомив про закінчення дії воєнного стану в Україні. Про це голова держави заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада введено військове положення в 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. Із хронікою впровадження воєнного стану можна ознайомитися за посиланням.

«О 14:00 припиняється воєнний стан, це моє принципове рішення. Воно базується на всіх складових поточної ситуації з безпекою в державі», — заявив Порошенко.

Однак, за його словами, зберігаються ризики для України. З одного боку — загроза прямої військової агресії (з боку Росії), з іншого — наступ на права і свободи громадян.

При цьому Порошенко пообіцяв нейтралізувати загрози та доручив главам обласних адміністрацій, керівникам міністерств і відомств проінформувати суспільство про підсумки та результати воєнного стану.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...