Ставлення українців до зняття мораторію на землю — регіональний розріз
Ставлення українців до зняття мораторію на землю — регіональний розріз

Найбільша підтримка відкриття ринку землі — у Києві та в західних регіонах: зняття мораторію на землю підтримують, відповідно,  44,9% та 34,7% опитаних. Про це йдеться у колонці директора програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Дениса Нізалова на сайті «Економічна правда».

Нагадаємо, що AgroPolit.com спільно з громадським рухом (ГР) «Кріпак» презентує результати Всеукраїнського земельного опитування серед місцевих рад про необхідність зняття мораторію на продаж земель с/г призначення. Результати відображені у онлайн-форматі — це «Карта громад: земельний мораторій» (ви також можете проголосувати, перейшовши  вниз по карті і залишити свій голос в онлайн-опитуванні).  Про це йдеться у матеріалі «Fata Morgana — марево про землю. Результати «референдуму» серед громад про зняття мораторію».

Також він пише, що переважна частина населення східних (57,1%) та південних (48,2%) областей не має чіткої позиції щодо земельної реформи. Крім того, у східних регіонах рекордно низька кількість противників реформи — 26,2%.

У північних регіонах спостерігається найбільша поляризація суспільства — рівень підтримки і непідтримки становить відповідно 16,5% та 52,5%, а тих, хто не визначився з реформою — 31%.

На думку Нізалова, така стратегія виглядає виправданою, якщо громадяни здебільшого негативно ставляться до реформи і не хочуть запровадження ринку землі, водночас, результати соціологічних опитувань свідчать, що таке сприйняття суспільної думки не базується на фактах.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 грудня 2018
В Україні реалізували землі сільгосппризначення на 250 млн гривень
У 2018 році ДП «СЕТАМ» продало понад 900 земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну суму 250 млн гривень. Про це...
21 грудня 2018
Онлайн-карта голосування в регіонах обласних рад за зняття мораторію на землю
AgroPolit.com спільно з громадським рухом (ГР) «Кріпак» презентує результати Всеукраїнського земельного опитування...
20 грудня 2018
Результати «референдуму» місцевих рад про зняття земельного мораторію — «за» лише 10
AgroPolit.com спільно з громадським рухом (ГР) «Кріпак» презентує результати Всеукраїнського земельного опитування...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...