Я не відмовився від участі у президентських перегонах, – Мішель Терещенко
Я не відмовився від участі у президентських перегонах, – Мішель Терещенко

Мішель Терещенко заперечує свою відмову від президентських перегонів, а чутки про це називає брудною інформаційною кампанією.

Нагадаємо, що низка ЗМІ оприлюднила новину про те, що Терещенко відмовився від участі у виборчих перегонах через запровадження воєнного стану. Проте, як пояснив у ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com Мішель Терещенко:

Моя позиція дуже проста – я все ще Глухівський міський голова. На минулому тижні прокурор  Матвійчук і суддя Шершак відкликали секретаря міської ради, яка виконувала функції міського голови.  А Президент вирішив ввести военний стан у Сумській області... Що я можу робити? Тільки тимчасово повернутися до Глухова та допомогти моїй команді! Це те, що я зараз роблю у Глухові», – заявив Терещенко.

Раніше голова Глухіва пояснив свою позицію на сторінці у Фб:

«Агресія РФ на Азовському морі насправді є дуже серйозним викликом.

Але запровадження військового стану зараз (за 4 місяців до виборів) не може стати ширмою для їхньої відміни та боротьби з опозицією або передвиборчою технологією влади.

І сподіваюся, що це знов не виявиться так званим «гібридним» військовим станом, оскільки я не почув, які дії плануються здійснити за ці 30 днів, щоб істотно посилити військовий потенціал та обороноздатність країни? Який передбачено план дій, взаємодії з міжнародними партнерами, чи буде нарешті напрацьована стратегія повернення Криму та окупованих територій у Донецькій та Луганських областях, а також у боротьбі з п‘ятою колоною? Чи будуть розірвані міжнародні зв‘язки з агресором, прининена торгівля та накладені санкції тощо? На жаль, рівень фахового обговорення у ВРУ надзвичайно розчаровує...

Читайте до теми: Я – нетиповий кандидат у президенти, як Макрон у Франції, але з аграрним корінням

Як вам вже відомо, проросійські сили в особі колишніх регіоналів, у минулий четверг 22 листопада 2018 р. протиправно усунули з посади секретаря Глухівської міської ради Олену Демішеву (яка під час моєї відсутності виконувала функції в.о. міського голови) і продовжують готувати шляхом неприхованих фальсифікацій відкликання та заміну 7 депутатів з нашої коаліції, щоб отримати більшість і захопити владу.

Беручи до уваги протиправне усунення з посади секретаря міськради, я не можу дозволити, щоб Глухів залишився без очільника, особливо під час запровадження у Сумській області військового стану та можливих загострень протистоянь у місті (у т.ч. через активізацію п‘ятої колони)

Тому вимушений перервати свою відпустку та допомогти моїй команді тримати удар у Глухові. Зараз це пріоритет, оскільки я і досі перебуваю на посаді Глухівського міського голови.

Також я націлений на створення потужного руху, який нам допоможе подолати існуючу олігархічно-клептократичну систему та разом з однодумцями продовжую працюватиму у цьому напрямі. Сподіваюся, констуційні права й свободи громадян не буде обмежено та вибори відбудуться як це передбачено чинним законодавством», –– заявив Терещенко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 червня 2019
Мер-аграрій Мішель Терещенко балотуватиметься у Раду по мажоритарці від «Самопомочі»
Глухівський мер, аграрій з родини цукроварів Мішель Терещенко балотуватиметься у парламент за мажоритарним округом №159 у Сумській області. Про це...
14 грудня 2018
Мороз ітиме в Президенти, щоб зупинити ринок землі
Колишній голова Верховної Ради, голова партії «За правду і справедливість» Олександр Мороз заявив, що має намір балотуватися кандидатом у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...