Україна й Китай займатимуться спільним виробництвом сільскогсоподарської техніки
Україна й Китай займатимуться спільним виробництвом сільскогсоподарської техніки

Україна й Китай наводять торгові мости. Після візиту української делегації та бізнесу на міжнародну виставку «China International Import Expo-2018» всі повернулися з обережним оптимізмом. Так, перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запропонував віце-прем'єрові Держради (уряду) Китайської Народної Республіки Лю Хе розпочати перемовини про  створення Зони вільної торгівлі. Загалом же, переконані в МЕРТ, взаємоторгівля між нашими країнами може зрости до $10 мільярдів за п'ять років. 

Один із видів співпраці між Китаєм та Україною може стати виготовлення в Україні с/г машин. Детально про це розповів співголова китайської робочої підгрупи, народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко в інтерв'ю для AgroPolit.com.

В Україні й досі немає ні нормального комбайна, ні сучасного трактора, це слід визнати. А потреба шалена: потрібно 10-20 тис. комбайнів на рік, щоби змінювати застарілий український автопарк», — підсумовує він.

Це дійсно стало причиною того, що в Україні такий високий імпорт і завезення б/у техніки. Статистика щодо імпорту свідчить, що мільярди доларів витрачаються щороку на імпорт с/г техніки.

Загалом же зараз в Україні є агропроекти, де китайські компанії вже проводять аудити, шукають платформи, рахують бізнес-плани. Це проекти з переробки с/г продукції: кукурудзи, пшениці, виробництво борошна й крохмалю», — повідомляє Іван Мірошніченко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 березня 2019
Для української органічної продукції може відкритися ринок Китаю
Китайський органічний ринок входить в десятку найбільших споживачів у світі і є надзвичайно привабливим для українських виробників та експортерів...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...