Для української органічної продукції може відкритися ринок Китаю
Для української органічної продукції може відкритися ринок Китаю

Китайський органічний ринок входить в десятку найбільших споживачів у світі і є надзвичайно привабливим для українських виробників та експортерів органічної продукції. Знайомство з вимогами китайського законодавства у сфері органічного виробництва дозволить відкрити для України нові торговельні перспективи і посилити імідж надійного партнера на світовому ринку органіки. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, передає прес-служба відомства.

Нагадаємо, українських агровиробників запрошують на виставку в Кувейт.

У заході взяли участь радник з торгово-економічних питань Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Дзинь, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, китайської делегації, українські виробники та експортери органічної продукції.

«Ринок органіки в Україні розвивається стрімкими темпами. З екологічним потенціалом, з новим законодавством щодо органічного виробництва та з готовністю українських виробників сертифікувати своє виробництва на відповідність стандартам країн усього світу, Україна має всі можливості до нарощення поставок органічного продукції та завоювання такого масштабного та перспективного ринку як Китай», – прокоментувала Олена Ковальова.

Вона додала, що на сьогодні за оцінки FiBL в Україні нараховується 504 оператори органічного ринку, 304 з яких – виробники. Загальна площа сільськогосподарських земель з органічним статусом та перехідного періоду складає близько 300 тис. га. Найбільшими країнами-споживачами української органічної продукції є країни Європейського Союзу, США, Канада, Австралія та деякі країни Азії. Основними експортним продуктами є зернові, олійні, бобові, ягоди, фрукти та дикороси.

Зі свого боку, китайські представники висловили велику зацікавленість щодо постачань української органічної продукції в КНР.

Торгово-економічні зв’язки між Китаєм та Україною постійно посилюються, товарообіг зростає. Розуміючи потенціал України, ми зацікавлені у нарощувані постачань з України саме органічної продукції та продукції з доданою вартістю», — зауважив Лю Дзинь.

Олена Ковальова подякувала китайським партнерам за їх готовність надати інформацію українським виробникам і експортерам, як саме можна адаптуватися до правил і вимог китайського ринку органічної продукції, яким чином можна пройти процедуру інспектування.

За 2018 рік зростання товарообігу між нашими двома країнами в сфері АПК склало 16%. Впевнена, плідна співпраця на органічному ринку забезпечить додатковий імпульс для реалізації наших спільних можливостей, в яких кожна сторона отримає свої економічні переваги», — резюмувала заступник Міністра.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 березня 2019
Назвали головні ризики органічного землеробства
Засновник сімейної ферми «Світовоч» Андрій Марченко, який вирощує органічні овочі на продаж із 2004 р., назвав основні ризики...
13 березня 2019
Україна та Республіка Словенія розширять співпрацю у сфері АПК
Україна та Республіка Словенія обговорили стан і перспективи розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці в галузі АПК. Йшлося...
31 грудня 2018
Китай зняв заборону на імпорт української птиці, введений через грип
Китайська Народна Республіка зняла заборону на імпорт українських птахопродуктів, введений у 2005-2006 рр. через грип птиці. Про це, на запит...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...