Наступного року очікується «бум» будівництва елеваторів
Наступного року очікується «бум» будівництва елеваторів

Уже кілька великих агрохолдингів повідомили про розширення своїх елеваторних потужностей в Україні на наступний рік. Про це повідомляє УНН.

Нагадаємо, на Вінниччині побудують потужний елеватор за $12 млн.

Компанія АПК-Інвест (Донецька область) - один з найбільших виробників свинини в Україні - збирається збільшити елеваторні потужності свого комбікормового заводу.

АПК-Інвест планує розширити потужності з 90 тис. тонн до 116 тис. тонн одноразового зберігання продукції, - відзначили в компанії.

Компанія НВК Амарант збирається під Миколаєвом побудувати спеціалізований елеватор для амаранту. Повідомляється, що під проект вже знайдений інвестор, і йому формують комерційну пропозицію.

Ще один елеватор в Миколаївській області з'явиться завдяки компанії Укрземком. За словами головного агронома компанії Валерія Слободянюка, елеватор потрібен, щоб бути максимально наближеними до порту і зберігати врожай, а не продавати його відразу після збирання.

Відразу два нових елеватори наступного року запустить агрохолдинг Кернел. В експлуатацію будуть введені потужності в Біловодах (Сумська обл.) та Ніжині (Чернігівська обл.).

Бум будівництва елеваторів пов'язують з держпрограмою компенсації будівництва переробних підприємств, анонсованою депутатами Ради на 2019 рік, куди можуть увійти і елеватори.

Активна підтримка переробної промисловості та тваринництва, які в свою чергу просувають товар на зовнішні ринки, забезпечує створення товаровиробниками нових робочих місць, пожвавлення сільських територій, поліпшення соціальних стандартів життя, а також забезпечує надходження податків та інших доходів до місцевих бюджетів, - аргументував ініціативу в.о. голови Комітету ВР з аграрних питань Олександр Бакуменко.

Очікується, що компенсація держави на розвиток переробних підприємств становитиме 30%, проте точно про це стане відомо після затвердження відповідної постанови Кабміну.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 грудня 2018
На Донеччині побудують сучасний елеватор
ТОВ «Агротіс» планує побудувати у селі Павлівка Донецької області сучасне зерносховище. Про це повідомляє прес-служба...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...