Мішель Терещенко пропонує наслідувати досвід Франції у підході до відкриття ринку землі
Мішель Терещенко

В ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com, міський голова міста Глухів, кандидат на пост Президента України Мішель Терещенко розповів про свою програму змін, яка передбачає не тільки низку податкових реформ і програму з протидії корупції, але й імплементацію нових підходів до використання сільгоспземель.

Детальніше про це у материалі: Я – нетиповий кандидат у президенти, як Макрон у Франції, але з аграрним корінням

Я багато років був громадянином Євросоюзу і бачив на власні очі приклад, як треба робити. Нам варто наслідувати досвід Франції. У Франції можна приватизовувати й купувати землю. Але якщо я захочу купити землю, то маю отримати дозвіл від земельного агентства (SAFER), яке опікується тим, щоби власники землі мали відповідний аграрний досвід (підкріплений документально). Адже кожен майбутній власник землі повинен продемонструвати бізнес-план, довести свою аграрну кваліфікацію. Якщо ви не знаєте, що робитимете на землі, яку бажаєте придбати, SAFER віддасть перевагу людям, які знають, що вони вміють і можуть зробити на землі», – розповів Терещенко.

Як заявив чинний мер Глухіва, його програмою змін передбачено, що всі податки будуть ліквідовані, окрім 2% податку на будь-які витрати (sale tax – як у США). Щоправда, в США цей податок становить 8-10%. Нам такий великий показник його не потрібен – вистачить 2%. Все, що наші громадяни будуть купувати (послуги, товари тощо) – включатиме 2%. Ці відсотки будуть регулюватися банком за допомогою компьютерної програми. Податок зніматиметься автоматично.

Обладміністрації та районні адміністрації нам не потрібні. У нас є справжня децентралізація. Всі ці люди будуть працювати як у нормальних цивілізованих країнах та отримуватти гідну зарплатню. Але спочатку треба повністю відрізати джерела корупції. Лише тоді з’являться інвестиції і гідні робочі місця», – заявив Терещенко.

Аби приборкати корупцію, яка процвітає на території України, Мішель Терещенко пропонує ліквідувати її джерела, а не боротися з наслідками.

Моя передвиборна програма розпланована на три роки. Її  ключові пункти: боротьба з корупцією у судовій системі, правоохоронних органах (держпрокуратура, департамент захисту економічних інтересів держави, СБУ та поліція). Вона передбачає зміну роботи тих органів, які чинять тиск на бізнес. Замість прокуратури на місцях працюватимуть представники із захисту прав людини й інтересів держави під командою генпрокурора (attorney general), як у США. Буде створено наше Державне бюро розслідування (ДБР)»,– повідомив мер Глухіва.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 червня 2019
Мер-аграрій Мішель Терещенко балотуватиметься у Раду по мажоритарці від «Самопомочі»
Глухівський мер, аграрій з родини цукроварів Мішель Терещенко балотуватиметься у парламент за мажоритарним округом №159 у Сумській області. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...