На Київщині запрацював кооператив з розведення кіз
На Київщині запрацював кооператив з розведення кіз

У селі Глушки Корсунського району Київської області відкрили новий кооператив з розведення кіз. Про це повідомляє Oblradack.gov.ua.

Нагадаємо, USAID відшкодує кооперативу на Черкащині 50% вартості устаткування для відгодівлі ВРХ.

«Це уже четвертий кооператив у нашій громаді. Крім створення нових робочих місць, кооператив уже сьогодні запланував нові можливості для свого розвитку — виробництво та продаж сирів далеко за межами громади», — повідомив голова Карашинської ОТГ Анатолій Пархоменко.

Як повідомляє директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у липні центр проводив тренінг «Розвиток кооперації та сільське підприємництво на селі для ОТГ».

«Саме на прикладі Карашинської ОТГ учасники цього масштабного заходу і знайомились із успішними проектами розвитку кооперації в громаді. А тепер досвід кооперації Карашинської ОТГ збагатився ще на один, сподіваємось, так само успішний, кооператив», — зазначає Сергій Слинько.

Радник із регіонального розвитку Черкаського ЦРМС Григорій Перерва вважає, що Розвиток кооперативів став суттєвою складовою Стратегії розвитку громади. Він також зауважив, що у селі Глушки таким чином вирішилася проблема із роботою та працевлаштуванням.

Як і кожен бізнес, він має свої ризики. Це і належне утримання кіз, і забезпечення якості продукції, і її подальший збут. Багато що залежить від голови кооперативу, його здатності налаштувати процес і управляти ним. Як це буде відбуватися, я прогнозувати не беруся. Проте, позитивний досвід інших кооперативів громади та козина ферма, яка успішно діє у цьому ж селі, налаштовують на позитивні прогнози», — додає він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 квітня 2019
У 2018 році в Україні створено 125 нових кооперативів, – Мінагрополітики
У 2018 році в Україні зросла кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на 125 одиниць, сьогодні їх нараховується 735. Про це заявив...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...