Визначено найкращі вина України – «Укрвинпром»
Визначено найкращі вина України – «Укрвинпром»

Центральна галузева дегустаційна комісія корпорації «Укрвинпром» під час професійної дегустації визначила кращі вина та коньяки України. Про це повідомляє сайт a7d.com.ua.

Нагадаємо, що у Києві відбувся Національний виноробний форум.

Усього на дегустації було представлено 96 зразків, з яких 73 зразки своєї продукції надали 13 виноробних підприємств. Ще 23 зразки 12-ти вітчизняних виробників закуплено безпосередньо в торгівельній мережі.

Серед представлених на дегустації були 42 зразки тихих вин, 17 ігристих, 29 зразків коньяку. За результатами дегустації, визначено 33 переможці у різних номінаціях.

Попри те, що значну кількість зразків  дегустатори визначили як низькоякісні, в корпорації «Укрвинпром» запевняють, що в Україні є виноробна продукція високої якості, якою можна пишатися та конкурувати з іноземцями. Втім, рухаючись в напрямку євроінтеграції та адаптуючи наше законодавство до європейського, держава повинна підтримувати бізнес, зокрема, виноробну галузь.

Володими Гісем, віце-президент Ради корпорації «Укрвинпром», директор ОП «Ужгородський коньячний завод»:

Держава повинна дбати, в першу чергу, про власних виробників і підтримувати їх. Кожен гектар посадженого виноградника – це 35 років гарантованих надходжень у бюджет - це і є українські інвестори, на яких тримається економіка. Тому інтеграція в ЄС повинна відбуватися з урахуванням інтересів нашого народу.

Представники української виноробної галузі зазначили, що підтримують євроінтеграційні прагнення Уряду у питанні виконання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, у тому числі, в частині переходу на нові найменування виноградної продукції по завершенні перехідного періоду (після 2026 року).

Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром»:

Українські винороби готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію, та перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду. Закликаємо центральні органи виконавчої влади об’єднати зусилля для напрацювання дорожної карти та формування нових найменувань на заміну існуючим позначенням.

Попри ймовірне падіння прибутків виноробів під час переходу на нові найменування, вітчизняні виробники готові до цього. Водночас винороби зазначають, що сьогодні державна політика демонструє нехтування потребами виноробів та запроваджує непідйомні податки і акцизи, так як це пропонується Законопроектом про підняття ставок акцизного збору на алкогольну та виноробну продукцію.

За словами Володимир Кучеренка, не можна збільшувати навантаження на виробника посеред виробничого сезону. Адже люди виконують укладені виробничі контракти, а чергове підвищення акцизу порушує бізнес-плани.

Зрозуміло, що позиція виробників аналогічна позиції споживача – продукція має бути гарної якості і мати адекватну ціну, не ґрунтуючись виключно на штучних акцизах, які сприяють наповненню бюджету. Крім того, декларуючи адаптацію українського законодавства до європейського, потрібно і в питаннях акцизної політики наближатися до європейських стандартів. Адже в країнах ЄС столове вино – це продукт харчування, акцизний податок на нього дорівнює нулю, – зазначив Володимир Кучеренко.

Ці та інші питання підніматимуться на 4-му Національному виноробному форумі в Києві 31 жовтня 2018 року в Торгово-промисловій палаті України.

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

11 жовтня 2018
Росія знищує кримські виноградники Судацької долини
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) заявляє, що Росія знищує виноградники Судацької долини на...
4 жовтня 2018
В Україні спростили процедуру ліцензування для малих виробників виноробної продукції
3 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект постанови «Про затвердження форми декларації відповідності...
10 вересня 2018
На Закарпатті – рекордний урожай винограду
Цьгоріч на Закарпатті – рекордний урожай винограду: місцеві винороби збирають до 10 тонн винограду з гектара. Про це повідомляє УНН. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...